aof

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:30
Pris
295 Kr
Lokalitet
Skottegårdsskolen, Aula
Saltværksvej 63
2770 Kastrup
Målgruppe
Alle
Foredrag

3 Fantastiske fortællinger

23.09.20
Fantastiske fortællinger 2020 er en række spændende foredrag, der har sit afsæt i nogle fantastiske og til tider grænseoverskridende fortællinger. Samlet pris for de tre foredrag er 295,- kr. Billetter købes via AOF Amager. Pga. afstandskravene og for at mindske smitterisikoen er alle 3 foredrag flyttet til Skottegårdsskolens aula, Saltværksvej 63, 2770 Kastrup. 

Onsdag den 23. september kl. 19.30: Kysser himlen - En jagerpilots historie med Thomas Kristensen

Thomas Kristensen er en af Flyvevåbnets mest erfarne jagerpiloter med flyvernavnet MET. 

Han satte sig første gang i cockpittet på et F-16- fly i 1993. Siden da har han fløjet over 3800 timer i F-16,og han har deltaget i operationer over Balkan, Afghanistan, Libyen og Irak. Sine mange oplevelser har han fortalt om i en lang række bøger, bl.a.  selvbiografien "Kysser Himlen" (2017) og "F-16 på vingerne med danske jagerpiloter" (2019).
Foredraget tager dig tæt på Flyvevåbnets operationer under øvelser og i krig, og giver et unikt indblik i jagerpilotens tilværelse. Det er en åbenhjertig fortælling om personlige oplevelser og overvejelser ved at skulle gå i krig, som giver stof til eftertanke.

Tirsdag den 20. oktober kl. 19.30: Kuppet mod Europa med Thomas Svaneborg & Niels Fastrup

Svindel med udbytteskat for 12,7 mia. kr. er den største sag om økonomisk kriminalitet i Danmark.

Men sagen er også en del af en meget større sag om bedrageri mod adskillige europæiske lande for mere end 400 mia. kr. Journalisterne Niels Fastrup og Thomas G. Svaneborg har dækket sagen siden august 2015. De har lavet to dokumentarfilm på DR om "Milliardkuppet" og "Mændene, der plyndrede Europa" og skrevet bogen "Det store skatterøveri" (2019). Hør dem fortælle, hvordan økonomisk kriminalitet trives på tværs af landegrænser, deres arbejde med sagen og den seneste opdatering."

Mandag den 16. november kl. 19.30: Peitersen og Nordvestpassagen v. Erik Peitersen

En livsbekræftende og nærværende fortælling med kunstneren, TV-værten og foredragsholderen Erik Peitersen, der tager udgangspunkt i TV-programserien Peitersen og Nordvestpassagen.

Fortællingen er en beskrivelse af de bjergtagende oplevelser og intense øjeblikke, som han har været vidne til. Fra spændende møder med personligheder og lokalbefolkninger til situationer med både glæde, sorg, fare og spænding.
Erik Peitersen supplerer fortællingen med sine egne betragtninger om livet på godt og ondt, der gør foredraget på sin egen forunderlige måde både dramatisk og tankevækkende.

Billetter købes via AOF Amager

Foredragene arrangeres i samarbejde mellem AOF Amager og Tårnby Kommunebiblioteker.