Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:30
Pris
295 kr.
Lokale:
Rotunden
Målgruppe
Voksne
Køb billet(ter)
Foredrag

Fantastiske fortællinger: Special operationer - v. Lars R. Møller

08.11.21
Fantastiske Fortællinger 2021 En række spændende foredrag, der har sit afsæt i nogle fantastiske og til tider grænseoverskridende fortællinger. Det er i alt 3 aftener i godt selskab.

9/9 Engang var jeg Jesper Skibby med Jesper Skibby

Jesper Skibby blev kendt som en af de dygtigste cykelryttere i dansk cykelhistorie og som den sjove fyr, der altid stod klar med en kæk replik til tv-seere og journalister. Men bag facaden gemmer sig en rastløs og sårbar dreng.  De kække og bramfrie kommentarer er der masser af i dette foredrag, men i foredraget åbner Jesper Skibby også op for nogle af de mere sårbare sider af sig selv. I sin karriere og opvækst hungrede Jesper Skibby efter farens anerkendelse og kæmpede med mindreværdskomplekser, pillemisbrug og præstationsangst. Efter karrieren ventede den helt store nedtur; et selvmordsforsøg og endelig den kærlighed, der i dag er fundamentet i hans hverdag.

Foredraget er baseret på bogen af samme titel – et indgående portræt og en sportskrønike (Politikens Forlag, marts 2021) skrevet af Tonny Vorm.

13/10 Blind på ski til Nordpolen med Arne Christensen

Arne Christensen har en karriere som top-idrætsmand. Som skiløber har han bl.a. gennemført Vasaloppet på 90 km, og verdens hårdeste skiløb Arctic Circle Race på 160 km. Og så er han blind.

Gennem 40 år har Arne Christensen gradvist mistet synet, og de sidste 25 år har han været helt blind. Han har brugt idrætten til at hente overskud til at klare en hverdag uden syn, og har, udover at sætte sig personlige mål, også sat sig det mål at være en rollemodel for andre blinde og at ændre seendes opfattelse af hvad blinde kan.

Aftenens foredrag handler om at overkomme livets udfordringer, at sætte sig mål og gennemføre dem. Som en del af foredraget vil Arne vise filmen ’Spor i mørke’ på 40 min. Filmen handler om Arnes forberedelser til og deltagelse i Arctic Circle Race. 

8/11 Special operationer – ved Lars R Møller

Hvad lavede specialstyrkerne under Den Kolde Krig, og hvad beskæftiger de sig med i dag? De danske jægersoldater og frømænd er omgivet af myter og hemmeligheder.

I Lars R. Møllers foredrag, der tager afsæt i bogen ’Special Operationer’, giver Lars os et sjældent indblik i tankerne bag korpset og nogle af de historier, som har skabt myterne. Lars bruger sine mange års erfaring som oberst og specifikke eksempler fra historien såvel som fra soldaterne selv, når han forklarer de vanskelige og farlige operationer, som danske specialkorps udfører. Glæd jer til et medrivende og spændende Lars R Møller foredrag, der gør os klogere på de afgørende indsatser, som frøerne og jægerne har været en del af gennem tiden.

Lars R. Møller er pensioneret oberst fra hæren. Som militærmand var han kendt for sin direkte fremtoning i og især for sin store rolle i Operation Bøllebank. I dag er han forfatter og foredragsholder.

Foredragene arrangeres i samarbejde mellem AOF Amager og Tårnby Hovedbibliotek. Tilmelding til alle tre foredrag koster 295,- og foretages hos AOF.

Materialer