Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Alle
Foredrag

First laugh, then think

09.04.24
Livestreaming fra Aarhus Universitet. Du vil opleve fire forelæsere med afsæt i den skøre pris 'Ig Nobel Prize' som er kendt under sloganet 'first laugh, then think'

Forskning, der ikke kan eller bør reproduceres : Nobelprisparodien - The Ig Nobel Prize for medicin - gik engang til en forsker, der havde knækket fingre i 60 år for at undersøge en eventuel sammenhæng med udvikling af gigt.

Dette foredrag er en særlig genre, en cocktail af videnskab og humor. Du vil først høre prisens stifter, Marc Abrahams, fortælle om prisen og derefter vil tre af prisvinderne præsentere den forskning de fik prisen for. Det er svært i ord at beskrive Ig Nobel Prize – overvej at tage chancen og oplev det. I 2018 havde vi også Ig Nobel Prize på programmet og værternes evaluering faldt i to grupper: nogle fandt det lidt "for mærkeligt ", og andre opfordrede os til at invitere Ig Nobel Prize igen.

Naturvidenskab på lærred direkte fra Aarhus Universitet

Med livestreaming er det muligt at komme tæt på forskernes nyeste opdagelse indenfor alle grene af naturvidenskab. Niveauet er højt, og du bliver udfordret, men alle kan være med uanset faglige forudsætninger. Der kan stilles spørgsmål til forskerne via sms undervejs. 

Aarhus Universitet sender direkte foredrag om naturvidenskab i mere end 50 byer, for flere tusinde tilhørere.

Foredraget begynder præcis kl. 19, hvorfor vi anbefaler at man kommer i god tid.