Dorthe charkravarty2

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 16:00
Pris
30 Kr
Målgruppe
Voksne
Foredrag

Husmor i en rationeringstid v. Dorthe Chakravarty

03.03.20
I Danmark var der forholdsvis fredeligt under anden verdenskrig, og ingen døde af sult. Men vareknaphed og rationeringsmærker tvang alligevel husmødrene til at udvise stor opfindsomhed i køkkenet.

Få historierne om, hvordan rationeringskosten satte sig præg på middagsbordet i form af kødløs tirsdag og genbrugsbrød. Husmødrene gik i gang med at slagte, salte, sylte, henkoge og strække alverdens retter, så maden kunne nå rundt til alle. Kogebogsskribenter og ernæringseksperter stod klar med gode råd om, hvordan danskerne fik mest ud af maden i en krisetid, og mange af rådene er genkendelige og anvendelige i dag: Spis mindre kød, spis mere grønt og undgå spild af mad.

Dorthe Chakravarty, historiker og journalist, har udgivet bogen Husmor i en rationeringstid – køkkenliv under besættelsen (2018). En bog, der forener hendes interesse for mad- og kvindehistorie.