anne marie christensen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
30 Kr
Målgruppe
Voksne
Foredrag

Landsforrædernes børn v. Anne-Marie Christensen - udsolgt!

21.09.20
Da den tyske besættelse af Danmark sluttede i maj 1945, begyndte retsopgøret.

-------

Vigtig information til dig der har købt billet til dette foredrag:
Foredraget med Anne-Marie Christensen, der oprindelig var planlagt til afholdelse den 18. marts, forsøges nu gennemført den 21. september - med mindre retningslinjer fra sundhedsmyndighederne til den tid forhindrer det.

Har du købt billet til den først planlagte dato, gælder billetten også til den nye dato. Ønsker du at refundere din billet, kan du henvende dig i Info på Hovedbiblioteket eller Vestamager Bibliotek. Husk at medbringe dokumentation for dit billetkøb.

-------

13.521 danskere, der havde samarbejdet med tyskerne eller kæmpet på tysk side, blev dømt som landsforrædere og således bærere en stor skam. Den skam har deres børn arvet. 

Retsopgøret afsluttede krigen for de flestes danskeres vedkommende, men for de 30.000 - 40.000 børn, hvis fædre eller mødre blev dømt som landsforrædere, blev det startskuddet på et liv i fortielse og fortrængninger .

Foredraget er både rørende og tankevækkende, fortalt af forfatter og antropolog Anne-Marie Christensen, der i 2018 skrev bogen Landsforrædernes børn: skam og fortrængning. Hun beskriver de generelle vilkår for børnene og fortæller sin egen familiehistorie om bedstefaren, der kæmpede på tysk side i SS Division Wiking og Schalburgkorpset.

Et foredrag om et sort kapitel fra besættelsestiden, som vi som nation mangler at forsone os med. 

 

Tags