Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
30 Kr
Target
Voksne
Foredrag

Nordic Noir - den nordiske krimi v. Bo Tao Michaëlis

24.10.19
Hvorfor er vi så vilde med at læse og skrive om mord i Norden? Og hvad er baggrunden for den nordiske krimis store succes? Danmarks største krimikender Bo Tao Michaëlis giver et bud i aftenens foredrag.

Den moderne nordiske krimi, populært kaldet Nordic Noir, er blevet verdensberømt på sit intrigant spændende og litterært sensationelle signalement på godt og ondt af det skandinaviske velfærdssamfund, det svenske folkehjem og almenvellet i Nordatlanten. Også her i dette sociale paradis findes der psykopatiske slanger.

Dertil kommer nordisk melankoli, koldt klima og den nostalgiske fornemmelse af, at de gamle tider ændres for hurtigt. Samt den evige diskussion om, hvad ondskab egentlig er for noget. 

Velkommen til en morderlig hyggelig aften, hvor du også får et par uhyggelige anbefalinger med hjem.  

Om Bo Tao Michaëlis
Bo Tao Michaëlis er mag.art. i litteraturvidenskab, gymnasielærer, universitetslærer, tv- og litteraturanmelder ved Politiken og krimiekspert. Hans forfatterskab tæller blandt andet “Portræt af småborgeren som privatdetektiv – en analyse af Raymond Chandlers detektivromaner” (1978), “Århundredets mand – et portræt af Ernest Hemingway” (1999) og “Verdens 25 bedste kriminalromaner” (2001). 

Arrangementet er en del af efterårets NordLit program, der sætter fokus på Norden i kultur, litteratur og sprog i anledning af Foreningen Nordens 100-års jubilæum. 

Tags