Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:00
Pris
30 Kr
Target
Alle
Foredrag

Siri Ranva Hjelm Jacobsen og Iben Mondrup - forfattersamtale

04.11.19
Mød forfatterne Siri Ranva Hjelm Jacobsen og Iben Mondrup, der fortæller om deres tilknytning til henholdsvis Færøerne og Grønland, og hvordan den tilknytning har påvirket deres forfatterskab. De to kvinder har ikke mødt hinanden før og får nu mulighed for at tale med hinanden om grundlæggende fælles temaer som identitet, hjemlængsel og nordisk slægtskab.

Siri Ranva Hjelm Jacobsen er født i 1980 af en mor med færøske forældre og er altså halvt færing. I debutromanen "Ø" fra 2016 skildrer hun skiftevis et ungt pars migration til Danmark lige før 2. verdenskrig og deres navnløse barnebarns delvis kuldsejlede forsøg på at finde og fastholde en identitet i mellem de to nordiske hjem. Hun føler sig som en ø, der flyder mellem Danmark og Færøerne. Lige før jul sidste år udkom "Havbrevene", en korrespondance mellem de to søstre Middelhavet og Atlanterhavet. Et lille kunstværk der, lige som "Ø", fik mange anmelderroser med på vejen. 

Iben Mondrup er født i 1969 og boede i Grønland fra hun var tre år til hun som 18-årig rejste til Danmark for at uddanne sig. Hun har flere romaner bag sig, og fik sit gennembrud i 2014 med "Godhavn" om tre danske børn, der vokser op i et lille fangersamfund på Diskoøen ved Grønlands vestkyst. Fortællingen videreføres i "Karensminde" fra 2016, hvor børnene er blevet voksne og er flyttet tilbage til Danmark. De to romaner vandt henholdsvis DR Romanprisen i 2015 og Blixenprisen for bedste skønlitterære udgivelse i 2017.  

Arrangementet er en del af efterårets NordLit program, der sætter fokus på Norden i kultur, litteratur og sprog i anledning af Foreningen Nordens 100-års jubilæum.  

Fotos: Kajsa Gullberg og Les Kaner

Tags