Birgithe kosovic

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:30
Pris
30 Kr
Lokale:
Rotunden
Målgruppe
Voksne
Litteratur

Det du ikke vil vide. Birgithe Kosovic fortæller sin personlige historie

28.09.21
Hun vokser op i en almindelig familie med en dansk mor og en jugoslavisk far. Men der er en hemmelighed, som hun en dag afslører.

Afsløringen får hendes far til at bryde al kontakt, og derefter sætter hun sig for at undersøge hans vrede og forstå, hvor hans vrede kom fra.  Hvorfor skulle den familie hun voksede op i, ende med at ødelægges fuldstændigt? Det sender hende på opdagelse i  historierne fra hendes jugoslaviske familie, der er fyldt med folk, der slår ihjel eller selv bliver slået ihjel. I hendes danske familie er der tilsyneladende aldrig sket noget, men også her opdager hun en erfaring med rædsel.

Det hele bliver sat i perspektiv, da hun selv står som forfatter og en af det frie ords forkæmpere, da terroren rammer Danmark. Er dette en historie om mislykket integration? Eller er det fortællingen om en helt almindelig familie, hvor hemmeligheden blev sagt højt? Og i sidste ende: Hvad gør rædsel ved mennesker? Og hvordan knytter man sig til en, der bliver ved med at være vred?

Birgithe Kosović fik sit gennembrud med romanen ’Det dobbelte land’ (2016), der er baseret på historier fra hendes jugoslaviske familie. Den vandt Weekendavisens Litteraturpris 2010, DR's Romanpris 2011 og Danske Banks Litteraturpris 2011. Hendes roman om Erik Scavenius, ’Den inderste fare’, vandt Politikens Litteraturpris 2018. ’Det du ikke vil vide’ udkom i august 2020.

 

Tags

Materialer