Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:30
Pris
30 Kr
Lokale:
Rotunden
Målgruppe
Voksne
Litteratur

Rachel Röst - Grundvold

04.10.21
Om social kontrol, fattigdom og snærende religiøse bånd i en mormonsk familie på Amager. Og om at bryde ud og sætte sig selv fri.

’Hjemmet er grundvolden for alt godt’ siger mormonernes profet Joseph Smith. Men Rebeccas hjem i Urbanplanen på Amager er præget af svigt, fanatisme og trusler. Som familiens overhoved, med en direkte linje til Gud, styrer Rebeccas far familiens liv i mindste detalje; hvad man må spise, hvordan man må klæde sig og hvordan man må bevæge sig. Alt defineres af faderens gudsforståelse og frygten for Satan og den evige fortabelse.   

"Grundvold" er et indblik i en skjult, mormonsk verden, et portræt af en dysfunktionel familie - og en ung piges kamp for at gøre sig fri. Romanen er inspireret af Rachel Rösts egen opvækst i en mormonsk familie og hendes kamp for at bryde ud af familiens og religionens snærende bånd.

Til foredraget fortæller Rachel om sit arbejde med bogen, hvor hun bl.a. gik undercover som mormon i London for at mærke mormonmiljøet igen. Hun fortæller også om sin opvækst og om hvordan romanen har påvirket forholdet til hendes familie og det mormonske kirkesamfund i Danmark.

Rachel Röst er cand.mag. i litteraturvidenskab, litteraturformidler og foredragsholder. Hun er stifter af og formand for foreningen Læs For livet, som støtter og udvikler udsatte børns læsning ved at etablere biblioteker på asylcentre, børnehjem og døgninstitutioner.  Grundvold er Rachel Rösts debutroman.  

Tags

Materialer