Udstillingsåbning 4. oktober 2021. Foto: Flemming Lamberth
Udstillingsåbning 4. oktober 2021. Foto: Flemming Lamberth

Om dette arrangement

Tid
8:00 - 20:00
Pris
Gratis
Lokale:
Første sal
Målgruppe
Alle
Lokalhistorie

Udstilling: Bevar Tårnby!

06.10.21 - 24.10.21
Skelgårdsskolens elever har fotograferet deres lokalområde og kommune til udstillingen Bevar Tårnby. Gennem deres kameralinse ser vi, hvad de synes er vigtigt!

Åbningen

Mandag den 4. oktober blev udstillingen erklæret åbent af borgmester Allan S. Andersen.
Anledningen til udstillingen var Arkitekturens Dag, hvor Bevaringsforeningen for Tårnby Kommune uddelte Arkitekturprisen 2021 til den flot restaurerede gård Raagaard i Ullerup.

Udstilling

De flotte fotografier, der indgår i udstillingen, er taget af skoleelever fra Skelgårdsskolen. De har været på et skoleforløb om bevaring i Tårnby Kommune med skolekonsulent Niels Jørgensen. Det kaldes for åbne skole, hvor undervisningen foregår andre steder end i klasselokalet. Med udgangspunkt i to af arkivets kortture har eleverne været på cykel rundt i deres lokalområde. Den ene tur for at reflektere over og fotografere det, de synes skulle bevares. Den anden tur for at genfinde de steder fabrikant Carl Flensburg fotograferede i Kastrup omkring 1903-1909.

Forløbet har tvunget eleverne til at se deres vante omgivelser på en ny og anderledes måde.

Udstillingsåbning 4. oktober 2021

Skelgårdsskolens elever fra en 5. klasse har taget fotografier af det, de synes skulle bevares i deres nærområde. En 6. klasse og en 7. klasse har fotograferet de store forandringer, der sket fra 1900 til i dag. De har brugt Carl Flensburgs fotografier fra Kastrup som oplæg.
Foto: Flemming Lamberth