Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
30 Kr
Målgruppe
Voksne
Musik

Eric Clapton - guitargud, bluesman, junkie og vildfaren superstar

20.05.21
Eric Clapton: Manden, der opfandt begrebet guitarhelt i midten af 60’erne, har rundet de 75 år og har annonceret to koncerter i Royal Arena. Foredrag ved Thomas Ulrik Larsen.

Hvis du har købt billet til den oprindelige dato (20. maj 2020) gælder din billet til den nye dato. Ønsker du at få refunderet din billet, kan du gøre det ved personlig henvendelse på biblioteket.

Clapton tilhører generationen, der hentede den sorte musik ind i det bonerte, fremmedgjorte efterkrigs-England. Men den gudestatus, Clapton opnåede som 20-årig, var ikke nok til at hele sårene fra en traumatisk opvækst. Få historien om en musikalsk ener, der har været længere omkring end de fleste – og som kom levende igennem turen.

Eric Claptons på overfladen idylliske opvækst i det landlige England dækkede over en virkelighed som forladt barn, som bedsteforældrene opdragede under dække af at være Erics forældre. Da illusionen bristede, søgte den unge, indadvendte Eric tilflugt i billedkunst og musik – the blues. Smerten, som var bluesmusikkens udgangspunkt, var i Eric Claptons tilfælde autentisk, og han brændte igennem som den første hvide englænder, der kunne spille den sorte musik, så man troede på det. Da Jimi Hendrix i 1967 chokerede publikum i England og senere USA, var det Clapton, der havde gødet jorden for virtuosen fra Seattle. 

Yardbirds, Bluesbreakers, Cream og Blind Faith var blot noget af det, Eric Clapton nåede i årene 1963-70. Herefter gik starten for en ujævn solokarriere, hvor øjeblikke af storhed vekslede med nedture, misbrug og musik så rutinepræget, at de færreste kunne tro, at musikken kom fra manden, der blev hyldet med graffitien ”Clapton is God” i 60’erne. Én ting forblev konstant: For Eric Clapton var bluesen identisk med den, han var. 

Thomas Ulrik Larsen er en af Danmarks førende formidlere af rockmusik. Han har tidligere gæstet Tårnby Bibliotek med forskellige foredrag om rockens koryfæer - Bob Dylan, Led Zeppelin, Pink Floyd med flere.