historiens verden

Historiensverden.dk

Adgang
Hjemmefra
På Historiens verden finder du artikler om perioder og begivenheder gennem historien, originale kildetekster og billeder, biografier over historiske personligheder mm. Er du interesseret i vores fortid fra romernes verden til kommunismens fald eller skal du skrive en historisk skoleopgave er Historiens Verden noget for dig.

Fra oldtiden til den nyeste historie

På Historiens Verden kan du læse mere om blandt andet romernes verden, Cubakrisen, korstogene, opdagelsen af Amerika, imperialisme, kolonialisme, den russiske revolution og kommunismens fald. Og du kan bruge siden til både leksikaopslag og til at finde de originale kilder digitalt.

Du kan enten lave frisøgning eller klikke dig rundt i de forskellige temaer og kildegrupper.

Historiensverden.dk er udarbejdet af historikere, og målgruppen er elever i folkeskolens ældste klasser og de gymnasiale uddannelser, men alment historieinteresserede kan også finde nyttigh information på siden.

NB. Du skal være oprettet som låner på Tårnby Kommunebiblioteker og have bopæl i Tårnby for at bruge litteraturensverden.dk. Du logger ind med dit CPR-nummer og den pinkode, du bruger, når du låner bøger på biblioteket.

Vejledning:

  1. Log ind med det biblioteks login du normalt bruger, når du låner bøger på biblioteket

  2. Søg bredt i søgefeltet eller find emne.

  3. I de enkelte artikler kan du vælge, om sværhedsgraden af teksten skal være let, middel eller svær.

  4. I artiklerne finder du desuden litteraturhenvisninger til videre læsning.