Tårnbys faglitterære læsefællesskab: Serier

01.12.21
Læs med og bliv klogere - hver måned. For et år siden åbnede vi dørene for første afsnit af Tårnbys faglitterære læsefællesskab – så i denne måned, hvor vi tager hul på afsnit 12, er vi passende nået til at skulle læse om…serier.

Det er blevet jul! Således også i vores faglitterære læsefællesskab hvor vi i denne måned beskæftiger os med serier...fordi julen emmer af gentagelser, tilbagevendende traditioner og deriblandt allehånde julekalendre. Alt sammen noget som får os til at tænke på serier: I  bogform, i aviser, i fjernsynet, i biografen, på Netflix eller som podcasts: Hvorfor er vi så glade for dem? Og hvorfor kan vi (næsten) ikke stoppe igen når vi først er gået i gang med en serie?

Det skal vi læse om i december måned, når vi med den næste i rækken af tænkepauser-emner dykker ned i seriens væsen, dens historie og netop hvad det er ved den, som gør, at vi ikke kan få nok.  Forfatteren bag, cand.phil. i litteraturhistorie Tore Rye Andersen, begynder ved begyndelsen - og den går langt tilbage. Dengang som nu, vil onde tunger hævde, handlede det (også) om at "sælge billetter" - i form af aviser - men indholdet blev ikke nødvendigvis ringere af den grund: rigtig mange store, nu klassiske og udødelige forfattere har lagt bogstaver til disse første serier.

Har vi fanget dig? Vil du læse videre?
Du kan finde både serierne og bøgerne bag om serierne på biblioteket eller online på eReolen.dk Det kræver ingen tilmelding at deltage i Tårnbys faglitterære læsefællesskab, og du kan læse med efter behov, lyst og tid fra måned til måned. Du kan følge med i månedens emne og bøger via bibliotekets nyhedsbrev og på Tårnby Kommunebibliotekers hjemmeside taarnbybib.dk/fagbog

God læselyst fra os, der ælsker serier

I vores faglitterære læsefællesskab tager vi hver måned fat på et nyt emne. Tænkepause-bogen fra Aarhus Universitetsforlag danner udgangspunkt for vores læsning, og hvis du har lyst til at læse mere eller til at læse om andre aspekter af emnet, plukker du efter behov og lyst fra titellisten nedenfor.

Det kræver ingen tilmelding at læse med, og du deltager efter behov, lyst og tid fra måned til måned. Du kan følge med i månedens emne og bøger via bibliotekets nyhedsbrev, her på hjemmesiden eller på biblioteket, hvor vi hver måned præsenterer emne og titel.
 

Materialer