Glemmer Du 2012

GLEMMER DU er Stads- og Lokalarkivets tidsskrift. På siden kan du se dem, der er udgivet i 2012.
Glemmer Du 2011
Nr. 1, 2012
En Tømmerupdreng fortæller, del 3
Livet i landsbyen i slutningen af 1930’erne.
 
 
Glemmer Du 2012
Nr. 2, 2012
En Tømmerupdreng fortæller, del 4
Livet i landsbyen i slutningen af 1930’erne.
 
 
Glemmer Du 2012
Nr. 3, 2012,
Bomber, bøger og biblioteker
Den 12. januar 1979 sprang en bombe på Nytorv ved Strøget. Bomben tog livet af ham, der anbragte den. Den dræbte var låner på Tårnby Bibliotek. Kort efter troppede politiet op på biblioteket. De ville have indsigt i, hvilke bøger bombemanden havde lånt. Et ramaskrig lød blandt bibliotekarer, politikere og journalister om sindelagskontrol. Tårnby Bibliotek var midtpunktet for den offentlige debat om ytringsfrihed og en hævdvunden ret til at have anonyme boglån.
Tårnby-sagen satte standarden for personregistreringen omkring bøger.
 
 
Glemmer Du 2012
Nr. 4, 2012
Fra Ungarn Til Tårnby
I 1956 brød Den Kolde Krig ud i lys lue i Ungarn. Tårnby Kommune reagerer prompte og iværksætter en række hjælpeforanstaltninger. En af de mange flygtninge finder vej til Danmark og senere til Tårnby. Hans navn er József Àrki. Han er en 15-årig dreng fra Budapest. Han kom alene – uden sine forældre. I 1957 får han plads som kokkeelev på Hotel Hammer. Det bliver til et aktivt erhvervsliv fyldt med internationale anerkendelser og en lokal tilknytning til Tårnby.
Fra Ungarn til Tårnby – et tidsbillede set gennem József Àrkis øjne.
 
 
Glemmer Du 2012
Nr. 5, 2012
Mønter og Amagerland
Foreningslivet blomstrer i Tårnby Kommune – og har altid gjort det. Arkivet har fået mange af disse foreningernes historier i form af fotografier, arkivalier, avisudklip, film og meget mere.
Her er det Amagerlands Numismatiske Forening, der er i søgelyset. Anledningen er foreningens 40 års jubilæum. Der er en historie at fortælle for hver eneste forening. Derfor opfordrer Stads- og Lokalarkivet foreningerne i kommunen til at aflevere deres materiale til arkivet