Søg i arkivets materiale

Her kan du se, hvad arkivet kan fortælle om dig, din familie, bopæl, arbejdsplads eller forening. Arkivets registrerede materiale kan du se på arkiv.dk

Arkiv.dk

Du kan søge på, hvad arkivet kan fortælle om dig, din familie og bopæl, din arbejdsplads eller forening.

Tårnby Stads- og Lokalarkiv har både fotografier og private & kommunale arkivalier fra Tårnby Kommune. Materialerne er registreret i en database. Hvis du ønsker udelukkende at søge efter noget fra Tårnby Kommune, kan du søge i Tårnby arkivs samlinger, så får du det materiale frem, som er registreret.

Browser

Arkiv.dk fungerer ikke på Internet Explorer. Brug i stedet for Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox eller lignende browsere.

Registreringer

I øjeblikket er kun en del af arkivets samlinger registreret, men der kommer hele tiden nyt materiale til. Basen indeholder eksempelvis over 9.000 fotografier.

Arkiv.dk er Tårnby Stads- og Lokalarkivs søgedatabase til brugerne. Den blev første gang vist fredag den 20. februar 2015. Du kan bruge arkiv.dk på din computer, tablet og mobil.

Du har mulighed for at søge på over 580 andre arkiver i Danmark ved at bruge linket her: arkiv.dk Du skal bruge udvidet søgning, hvis du vil søge på noget bestemt.

Du må gerne rette

Du er meget velkommen til at skrive en mail til arkivet med rettelser og nye oplysninger til fotografierne og det øvrige arkivmateriale. Arkivet er meget interesseret i yderligere oplysninger om billeder eller hvis der fejl i vores optegnelser. Skriv derfor til arkiv.hb@taarnby.dk med oplysninger om registreringsnummer f.eks. B2909 og din rettelse. Husk du ikke skal skrive personfølsomme oplysninger i mailen. 


Tilføj eller ret en tekst på arkiv.dk

Hvad vises på arkiv.dk?

Det er ikke alt arkivets materiale, der vises, når du søger i arkiv.dk. Eksempelvis viser arkivet kun fotografier taget af professionelle fotografer, når de har givet tilladelse. Ligesom portrætfotografier af privatpersoner fotograferet efter 1970 heller ikke vil blive vist uden personens tilladelse.

Skulle enkelte brugere føle sig krænket af udvalgte billeder eller oplysninger i henhold til Persondataloven, kontakt da Stads- og Lokalarkivet, så vil vi fjerne visningen af fotografiet.
Du kan skrive til bibliotek@taarnby.dk om dit spørgsmål. Husk du ikke skal skrive personfølsomme oplysninger i mailen.

Billeder fra Sundbyerne

Fotografier fra det tidligere Tårnby - Sundbyøster og Sundbyvester - er kun i begrænset omfang i Tårnby Stads- og Lokalarkiv. Københavns  Museum og Københavns Stadsarkiv har deres historiske fotografier på hjemmesiden kbhbilleder.dk. Der er mange billeder af Sundbyerne, som tidligere hørte til Tårnby. Det kan derfor godt være spændende at se på disse fotos også.