Fotografer og fotoforretninger

Der har været mange interessante fotografer i Tårnby - både professionelle og amatører. Læs om nogle af dem. Få også mere at vide om nogle af de fotoforretninger og atelier, der har været i kommunen. Du kan også læse om de foreningerne, der interesserer sig for at fotografere og filme. Hvis du har et foto eller ved noget om fotografer og fotohandlere i Tårnby, så skriv til arkivet.

Et evigt minde

Arkivet har fået en mængde flotte fotografier, hvilket ikke mindst skyldes de fremragende fotografer, der har taget dem. Du kan læse om nogle af dem her.
Du kan desuden også læse om nogle af de atelier og fotoforretninger, der har ligget i Tårnby.

Carl Flensburg har taget nogle af de bedste af arkivets ældste fotografier. Her er han foran væveriet Carl Flensburg & Sebbelov.
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B1892

Fotografer

I Tårnby har vi været heldige at have en række amatør og professionelle fotografer, som har afleveret store dele af deres fotografier til Tårnby Stads- og Lokalarkiv.  Her bliver løbende langt artikler ind. Hvis du har en beskrivelse af en fotograf, bringer arkivet den gerne. Ligeledes opfordre arkivet fotografer til at aflevere deres billeder, så er bredere flok kan få dem at se. 

Carl Flensburg
Holger Rosenberg - blev født i 1869 og var journalist & globetrotter. Han fotograferede gården kaldet Ladegården og ønskede et museum for Amager. 
Viggo Iversen
Jørgen Iversen - han blev født 1926 og var overtjener i lufthavnen - har fotograferet i kommunen.
Dirch Jansen
Finn Nikolin Jørgensen - havde forretning på Kongelundsvej og fotograferede også portrætter hjemme hos folk - han fotograferede i Tårnby fra ca. 1955 til ca. 1965. I følge telefonbøgerne stoppede han med at fotografere omkring 1980. Forretningen hed Nicolin Video i 1990.
Troels Lund
Kurt Haugaard & Preben Jensen - fotografer på Amager Bladet
Erik Jensen - Scandia Foto
- han fotograferede minimum i perioden fra 1965 til 1980.

Se i arkiv.dk for at se nogle af deres fotografier.

Fotoforretninger og atelier

Både i Kastrup og Tårnby har der gennem tiden ligget flere forskellige fotohandlere, men også andre steder. Hvis du har viden om yderligere, der beskæftiget sig med at fremkalde eller tage billeder, må du meget gerne kontakte arkivet. Du har måske fotografier af forretningen, som kan bidrag med at skrive vores fælles fotohistorie.

 Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B111
Nicolin lå på Kongelundsvejen. Butikken blev på et tidspunkt en del af Foto-Kæden. Senere blev det til en PlayTime Video. Fotograferet i 1997. Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B111
 

Kastrup Foto Atelier 
Lå på Saltværksvej og Nordmarksvej. Forretningen havde gennem tiden flere ejere.

Finn Nikolin Jørgensen
Havde adresse på Finderupvej 48 omkring 1963-1964. Har også haft forretning på Kongelundsvej.

Leif B Knudsen 
Han havde dog lokaler i Sundby på Backersvej, men han boede i Maglebo.

Torbens Foto & Video
Læs om Torbens Foto & Video og nogle af de andre fotohandlere ved Kastrup Midtpunkt.

Tårnby Foto
Læs om fotoforretningen Tårnby Foto på Englandsvej. Her startede en mindre virksomhed med håndkraft og håndværk i fotoarbejde.


Du kan læse om Amager Smalfilm Klub i det lokalhistoriske blad, Glemmer Du.

Foto- og filmforeninger på Amager

Der har været forskellige foreninger, som har beskæftiget sig med at fotografere og filme.

Amager Smalfilm Klub - senere omdøbt til Amager Videofilm Klub
Klubben blev stiftet i 1957.

Tårnby Fotoklub
Klubben blev stiftet i 1970 og nedlagt i 2013.

Amager Fotoklub
Aktiv i 1960erne og 1970erne - blev nedlagt. Hvis du ved mere om denne fotoklub, er du meget velkommen til at kontakte arkivet.

Amager Fotoklub
Klubben er stiftet i 2013.

Vil du være med til at bidrage?

Hvis du har nogle fotografier, du mener kan være betydningsfulde for arkivet, må du meget gerne henvende dig på arkiv.hb@taarnby.dk med dine fotografier. De bedste fotografier er dem der er en historie til.

Hvis du har bidrag til andre fotografer og fotoforretninger end de omtalt, så kontakt endelig arkivet - sammen kan vi måske skrive et lille stykke historie fra før fotos blev digitale.
Du kan under Arkivet efterlyser se noget af det, der mangler i samlingen.

På forhånd tak for dit bidrag!