Tårnby Foto

Læs om fotoforretningen Tårnby Foto på Englandsvej. Her startede en mindre virksomhed med håndkraft og håndværk i fotoarbejde.

Produktion i kælderen

Det var Viggo Andersen, der ejede Tårnby Foto. Forretningen lå i villaens kælder på Englandsvej. Det var både en butik og et værksted, hvor der blev fremkaldt sort-hvid film. Til det skulle der bruges dygtigt personale og nogle bude. Budene kørte rundt på Amager og i København efter film, som var indleveret til fremkaldelse. Det kunne være hos kiosker eller andre fotoforretninger, der ikke selv foretog selve filmfremkaldelse.

Rekorden i Tårnby Foto var på over 1.000 fremkaldte film på en enkelt dag - og det foregik altså i hånden dengang. Hvor hvert enkelt foto blev lagt i de forskellige væsker for til sidst at blive et varigt minde for kunden - måske er et af disse fotografier ovenikøbet havnet på arkivet.

Flytning

Omkring 1967 flyttede Tårnby Foto fra kommunen, da kælderlokaler blev for små til de nye automatiske maskiner, der kunne fremkalde billederne. Derefter blev de fleste film afhentet i bil og fra et langt større område.

Efterhånden ønskede kunderne kun sjældent at få sort-hvide fotografier og så sadlede Viggo Andersens firma om. De kom i stedet til at arbejde med emulsion til f.eks. skilte, bordplader og billeder, men også med andre produkter.

Arkivet efterlyser et foto til artiklen. Har du et foto?