Torbens Foto & Video

Læs om Torbens Foto & Video og nogle af de andre fotohandlere ved Kastrup Midtpunkt

Weiles Foto

Torbens Foto & Video hed før 1994 Weiles Foto. Det var Mogens og Ilse Weile, der ejede den. Butikken flyttede til Skottegårdens Butikscenter i december 1975. Før lå forretningen på Saltværksvej 59. Ejeren før Weile hed Sand – dengang hed butikken så Hjortbøl Foto. 

Mogens og Ilse Weile havde også en fotoforretning i Holmbladsgade. I starten af 1970'erne havde de også en forretning på Amagerbrogade 63 ved siden af Sundby Apotek.

Torbens Foto & Video

Ved åbningen af butikken i 1994.
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B5579

Torbens Foto & Video

Forretningen blev solgt til førstemanden, Torben Lindberg. Han var startet i fotoforretningen som lærling i 1972. Senere skiftede forretningen navn til PhotoCare og blev en del af en indkøbsforening, men stadig med Torben som ejer. Fra den 1. januar 2001 købte Carsten Lindberg forretningen. Han er bror til Torben. Butikken fik navnet Carstens Foto & Video.

Der har altså været en fotoforretning i lang tid i området. I det hele taget var der mange flere fotografer og fotohandlere i Tårnby Kommune, men i løbet af 1990’erne bliver der stadigt færre. Det kan ses, når arkivets telefonbøger gennemgås.

Torbens Foto & Video reklame fra 1996

Kilde: Reklame fra Mostrup's Vejviser for hele din Kommune 1996. Tårnby Kommune. Opslag under Fotohandlere.