Se kommunens seværdigheder

Dansk
Tårnby Kommune rummer et væld af seværdigheder. Du kan få inspiration til ture rundt i kommunen. Arkivet har udarbejdet disse Kortture - som vi også kaldet Tårnbys Marguerite-ruter.

Du kan se: De fredede bygninger og de helt nybyggede. Kunstudstillinger og levende udstillinger. Det arkitekttegnede og det knopskudte ud af tidens nødvendighed. Det landlige og det industrielle. Det fredede og det beboede landskab. De grønne områder og de blå kyster.

Lokalarkivet er i gang med at lægge forskellige ture og oplysninger ind på et kort. Kortet kan ses på din iPhone eller SmartPhone, så du kan gå en lokalhistorisk tur med mobilen i hånden.

Korttur - Flensburgs fotorejse gennem Kastrup

 

Korttur - Tårnbys egne Marguerite-ruter

Arkivet har kaldt disse ture for Tårnbys Maguerite-ruter. Turene er på omkring 2-3 km, som du kan gå ud fra et lille kort og samtidigt se ældre fotografier. 

Tømmerups jorde blev til gartnerier, haveforeninger og villakvarterer. Du kan her gå turen selv med et udvalg af fotos og historier.
Gå til kortturen Land og by på Vestamager

Kastrup og Maglebylille spillede en stor rolle i oktober 1943 med at hjælpe de danske jøder til Sverige under jødeforfølgelsen. Læs også i Glemmer Du Oktober 1943 - Danske jøders flugt til Sverige, hvis du vil vide mere fiskerne, hjælperne og de danske jøder.
Gå til kortturen Jødernes flugt oktober 1943

Mange af de tidligere marker i Kastrup bliver nu brugt til beboelse. Her kan du se nogle af de steder, som blandt andet industriarbejderne boede i. Læs også Glemmer Du Fra marker til lejligheder - Etagebyggeri i Kastrup og Tårnby, hvis du vil vide mere.
Gå til kortturen Fra marker til lejligheder 

Se Flensburgs fotorejse gennem Kastrup. Her er en lang række af Carl Flensburgs fotografier fra starten af 1900-tallet sat ind på et kort, så du kan se de historiske steder i dag. Carl Flensburg var en af medejerne i væveriet Carl Flensburg & Sebbelov der lå på Saltværksvej.
Gå til kortturen Flensburgs fotorejse

Du kan tage en tur rundt i Tårnbys vejnavne. Her kan du få forklaringer på, hvorfor nogle veje hedder som de gør samt se et fotografi fra vejen.
Gå til kortturen Tårnbys vejnavne

Gå på opdagelse blandt nogle skulpturer i Tårnby Kommune. Skulpturerne er fotograferet af Kurt Pedersen, Amager Fotoklub. Du kan læse om hver skulpturs historie. Det er kun et udvalg af skulpturene i kommunen, der er vist.
Gå til kortturen Skulpturer i Tårnby

Kort med vejnavnes historie


Mindetur

I anledningen af 75-året for befrielsen den 4. maj 2020 har lokalarkivet markeret nogle af krigens og befrielsens mindesteder på et kort med et foto og en lille historie.

Turguide

Du kan også gå på opdagelse i de gamle landsbyer Kastrup, Tårnby, Tømmerup og Ullerup. Brug Turguide og få en seværdig tur rundt i kommunen.

Turguide til de gamle landsbyer
Af: Inger Kjær Jansen
Udgivet: 2005

Guidens formål er at give borgere i og uden for Tårnby Kommune lejlighed for at tage på udflugt i kommunens gamle landsbyer.
Copyright © Tårnby Kommunes Stads- og Lokalarkiv og Inger Kjær Jansen.

Gå til turguiden

Du kan også vælge at printe turguiden ud.

 

Kontakt   Om arkivet