Gå uden om gotisk skrift

Der er nogle genveje, du kan tage, hvis du i første omgang vil uden om at læse gotisk skrift.

Den svære skrift

Hvis du vil gå uden om gotisk skrift, kan du prøve at finde dine slægtninge i forskellige databaser, hvor frivillige har indtastet nogle folketællinger, kirkebøger og andet materiale. Ikke alt er tastet ind – især er de nyeste folketællinger ikke indtastet endnu.

Lær gotisk skrift

Tegning: René Slott © 2015

Du skal dog altid huske at tjekke med den originale folketælling eller kirkebog, så du ved, det er de rigtige oplysninger der er i databasen. På den måde bliver du også hele tiden bedre til at læse håndskrift og gotisk skrift.

Spørgsmål

Jeg gider ikke lære gotisk nu. Hvad gør jeg?

Du kan f.eks. forsøge med diverse databaser af afskrevne kilder, men du kommer måske ikke så langt i din slægtsforskning uden at lære det.

Danish Family Search

I Danish Family Search kan du søge på tværs af f.eks. folketællinger, kirkebøger og lægdsruller samt Politiets Registerblade. Søgningerne er bredere, fordi du både søger på Carl og Karl med en søgning. Du får derfor i en søgning flere mulige personer frem. Din opgave er at finde den rigtige person fra din slægt.

Dansk Demografisk Database

Dansk Demografisk Database - kaldet DDD - kan du søge efter oplysninger i en lang række forskellige kilder. Du kan søge efter enkeltpersoner eller familier, når du har lidt information i forvejen.