Arkivet efterlyser

Stads- og Lokalarkivet efterlyser materiale, som ikke er i samlingen. Du kan skrive til arkivet, hvis du har noget du kan bidrage med af enten viden eller materiale.

Efterlysning

Tårnby Stads- og Lokalarkiv efterlyser på denne side materiale til at indgå i samlingen. I arkivsprog kaldes det, at der er huller i samlingen, når der er en tidsperiode eller et område der ikke er dækket tilstrækkeligt med materiale. Du kan skrive til arkiv.hb@taarnby.dk  hvis du har noget, du mener kan interessere arkivet. Husk du ikke skal skrive personfølsomme oplysninger i mailen.

Fotografier

Generelt har arkivet ikke særligt mange nyere fotografier fra 1970 og frem til i dag. Der drejer sig om hverdagsbilleder som børn der cykler til skole, vejfester i grundejerforeningen, indkøb, butikker og mange andre situationer.

Foreningsmateriale

Arkivet har gennem tiderne modtaget mange trykte foreningsblade med virke i Tårnby Kommune. Efterhånden er foreningen gået over til digitale blade, men arkivet modtager desværre ikke særligt mange af digitaliserede blade.

Arkivet søger også efter særlige emner f.eks. fordi de ikke forvejen er godt repæsenteret i samlingerne, eller fordi arkivet ønsker at skrive om emnet i det lokalhistoriske tidsskrift  GLEMMER DU om det.

Ungdomsliv

Selvom rigtigt mange fik et kamera i konfirmationsgave i 1960'erne, 1970'erne og 1980'erne, har vi ikke særligt mange ungdomsfotos. Vi har heller ikke meget om det uorganiserede ungdomsliv - alt det der ikke skete i foreningerne f.eks. koncerterne, ballerne og en aften på et værtshus eller et gadehjørne. Var det på Ny Kro, kaffebaren på Englandsvej eller kaffesalonen på Amager Landevej ved Randkløve Allé. Arkivet vil gerne have fotos, billetter og erindringer om ungdomslivet i Tårnby.

De grønne områder

Ture i det grønne, hvor gik de hen. Udflugtsmål til havnen, stranden, Saltholm og Kalvebod Fælled samt alle de andre steder der kan og kunne få folk op på cyklen. Madkassen er pakket, men hvor og med hvem bliver den spist. Måske på plænen mellem husene eller i en grøftekant.


Kongelunden

Skovtur for de gamle. Det var Laurits Hansen fra Studsbøl Allé, Magnussen fra Bøgevang og Chr. Jensen fra Astridsvej som fik en kreds af landmænd fra Amager til at stille hestevogne til rådighed for køreturen til Kongelunden. Fotograferet ca. 1935.
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B3208