Den Blå Planet

Læs om attraktionen Den Blå Planet og hvordan du kommer derhen ved at følge De Blå Bænke fra Kastrup metrostation.

Den Blå Planet
Havet, vandet og den åbne himmel er alt sammen en del af Tårnby Kommunes nye flotte attraktion ved Den Blå Planet. 
Fotograf: Christian Askou, 2013.
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv
 

Havet og Tårnby

Vi har fået endnu en mulighed for at nyde havet om vores ø med Den Blå Planet. Vi har både Øresund lige uden for døren, og vi har også en turistmagnet af format med det nye akvarium. Ved siden af Kastrup Havn ligger Den Blå Planet - Nordeuropas største akvarium.

Bygningen er en arkitektonisk perle, som er smuk både fra land og vand, men som også tager sig fantastisk ud fra luften. Synet fra luften vil de mange turister fra lufthavnen nyde godt af.

Blå Bænk foto af Kurt Pedersen

Her bruges bænken til at hvile under den 3 km lange gåtur. Sundhedsturen 2018.
Foto: Kurt Pedersen - Amager Fotoklub
 

De blå Bænke

Hvis du følger De Blå Bænke fra Kastrup Metrostation, kommer du hen til Den Blå Planet. De 13 bænke fungerer som en vejviser - fouden det også er en kunstoplevelse som kan bruges som samtalebænk og hvilested.
Bænkene er skabt af kunsteren Jeppe Hein og kaldes Blue Modified Social Benches. De blev indviet i 2015. Bænkene ligner nærmest blå bølger. Du kommer også til vandet i Øresund, hvis du følger dem.

Historien omkring

Efter en tur i Den Blå Planet foreslår Lokalarkivet en gåtur bagefter langs vandkanten, hvor en stor del af kommunens fiskeri og industri har historier at fortælle.

Skilt til nogle af Kastrups seværdigheder