Kamillehaven ved hovedbiblioteket

Kamillehaven ved hovedbiblioteket - den lille grønne oase, hvor harer, småfugle og mennesker kan nyde det grønne løv.

Kamillehaven

De store asketræer giver et smukt løvdække, og de små bøgehække hegner spisepladserne fint ind og bidrager til en privatsfære i det offentlige rum.

I området mellem Tårnby Hovedbibliotek og Kastrup Gymnastikhal er der møbleret med permanente liggestole, sidderinge og borde med bænke. Der er legeredskaber op til de mindre børn. Til de større og til de voksne er der forskelligt fitnessudstyr til udendørsbrug. Det lille græsareal blev til et mini-parkanlæg i 2014. 

Foran biblioteket og hen til Sundhedshuset er der også mulighed for at sidde på flotte skulpturelle møbler. Området er beriget kunstnerisk med en skulptur Enigma udført af den chilenske kunstner Christina Pizarro. Alt sammen står under en række asketræer, som er plantet i zigzag.
Det skulpturelle bliver yderligere understreget ved den særlige belysning. Uplightslamper i plænen kaster lys på de flotte træer, og om vinteren giver det nye oplevelser.

 Tårnby Stads- og Lokalarkiv
Kamillehaven ved hovedbiblioteket fotograferet juni 2021. Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv
 

Mulighederne er mange fra børnehavernes småudflugter med madpakker over lån af havespil på biblioteket til picnic med motion. Parken er ikke længere blot en græsplæne, men også et aktivitetsområde i samspil med det grønne.