Danseskoler

Arkivet mangler oplysninger om danseskolerne i Tårnby. Læs denne lille avisartikel fra 1964 i Kastrup-Tårnby Bladet om danseskolen Institut Laursen på hjørnet af Løjtegårdsvej og Bjørnbaksvej. Har du materiale fra Inga Jerichaus danseinstitut eller Halse's Danseinstitut, så er arkivet også interesseret i det.

Dengang du gik til dans

Arkivet har fundet denne fine beskrivelse af en danseskoles opstart. Artiklen er fra 1964 og blev trykt i Kastrup-Tårnby Bladet.

Ungdomsklubben på Rhodesiavej i 1961

Arkivet har dette skønne foto fra en fest i Ungdomsklubben på Rhodesiavej fra 1961. Bente Reinhardt Pedersen og Stig danser til musik fra jukeboksen.
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B5410
 

Tårnby har fået lokal danseskole

Det er sikkert ikke den kommune i hele landet, der ikke har en lokal danseskole. Nu har Tårnby også fået sin. Skolen, der er beliggende på hjørnet af Løjtegårdsvej og Bjørnbaksvej, har indtil februar i år været kantine for det store smedefirma ”Abrahamsen & Co.”. Bygningen, der nu er restaureret både udvendig og indvendig, danner den helt rigtige ramme om en danseskole med et venteværelse for mødrene, indrettet smagfuldt og med dybe, behagelige stole. Den ca. 100 m2 store sal er meget lys og venlig og holdt i varme farver. 
Instituttets indehavere, Marie og Kurt Laursen, der i en årrække har tilhørt landets bedste amatørdansere, er blevet uddannet på et af Københavns førende institutter. Marie og Kurt Laursen har i flere år været klar over, at Tårnby manglede en lokal danseskole, og har søgt med lys og lygte efter et egnet lokale.
Da vi talte med instituttets indehavere for at lykønske dem med den nye skole, fik vi at vide, at alt ikke var lutter idyl. Det firma, der havde fået til opgave at dele programmerne ud, svigtede totalt. Flere tusinde programmer var simpelt hen smidt på gaden eller forsvundet. Hele kvarterer i Tårnby havde ikke fået ét eneste program. Dette blev man først klar over 3 dage før åbningsdagen, og uden et program til hver husstand kan ingen danseskole klare sig. Man var nødt til på én formiddag at lave et nyt program i foto-stensil, ikke særlig smukt, men dog en publikation, og så måtte instituttets indehavere selv ud med en flok unge mennesker og dele ud.
Institut Laursen klarede skærene i sidste øjeblik, det beviste medlemstallet, der på nuværende tidspunkt ligger 60 % over sidste års, udtaler Kurt Laursen til K.-T. Posten: ”Vi er kommet til Tårnby for at blive”.

Kastrup-Tårnby Posten, torsdag den 17. september 1964

Halse's Danseinstitut

Annonce for Halse's Danseinstitut i Tårnby Kommunes bog til nytilflyttede til kommunen fra 1954.
 

Halse's Danseinstitut

Danseskolen blev drevet af Erna og Egon Halse. I 1967 blev parret inviteret af Universal Pictures til at opfinde en dans inspireret af en musical af Julie Andrews. Så denne nye dans var på sæsonens program. Det står i KT-Posten den 21. august 1967.

I anledning af danselærernes organisation havde 50 års jubilæum arrangerede formanden Egon Halse en række dansearrangementer, hvor ét foregik på selve jubilæumsdagen den 30. september i KB-hallen, som ovenikøbet blev sendt i fjernsynet i 1967.

Halse's Danseinstitut

Annonce for Halse's Danseinstitut i Tårnby Kommunes bog til nytilflyttede til kommunen fra 1965-1966.


Desuden var der i 1960'erne også danseskolen Dans hos Kisbye på Dan-Hotel i Kastruplundgade. 

Fortæl din egne historie

Arkivet vil meget gerne have historier om lokale danseskoler. Også fotografier har stor interesse.

Foruden de steder hvor dansen blev brugt - på kroer, dansesteder og lignende steder - måske til skoleballer, foreningsfester etc. her i Tårnby Kommune.

Skriv til arkiv.hb@taarnby.dk hvis du vil dele historien med arkivet. Husk du ikke skal skrive personfølsomme oplysninger i mailen.