Håndbold i kommunen

Dansk
Håndbold skal også på arkivet. I øjeblikket har arkivet kun ét håndboldfoto. Hvis du har en historie eller et foto, som du vil give eller låne til arkivet, kan vi fortælle meget mere om håndbolden her i Tårnby.

Håndbold 

Arkivet har netop modtaget en række medlemsblade fra nogle af de forskellige klubber, der er indgået i THK. Gaven har suppleret den samling af medlemsblade, arkivet allerede havde.
Håndbold i Tårnby startede med at være en  del af vintertræningen for Sundby Kastrup Svømmeklub, som startede op i sommeren 1932. 

Gennem tiden har der været adskillige klubsammenlægninger. I 1977 blev Sundby Idræts Klub lagt sammen med Sundby Kastrup Sportsklub. Klubben fik herefter navnet Sundby Kastrup Idrætsklub - SKIK. I 1990-1991 blev Kastrup Tårnby Håndboldklub, KTH,og SKIK lagt sammen. Den nye klub fik navnet Tårnby Håndbold Klub - THK. Klubben eksisterer stadigvæk.

Arkivet efterlyser materiale om alle klubber, der har en relevant historie med Tårnby.

Det eneste håndboldfoto på arkiv.dk

Her ses arkivets eneste registrerede håndboldfoto indtil 2017. Arkivet har efterfølgende modtaget fem farvefotografier af et håndboldstævne i 1998 på Nordregårdskolen. Se de nyeste billeder af håndbold i kommunen på arkiv.dk. Hvis du ligger inde med fotografier fra din tid i en af de mange håndboldforeninger, som har hørt til i Tårnby, så er arkivet meget interesseret i at få den historie beskrevet også. Du kan skrive til arkiv.hb@taarnby.dk  hvis du vil vil være med til at dække den historie.

Håndbold

Her ses dameholdet fra Kastrup Tårnby Håndbold. Det er fotograferet den 25. november 1980. 
Fotograf: Kurt Haugård
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B6669