Historier i Natten

Arkivet samler historier og fotos om dine oplevelser med Stjerner i Natten.

Stjerner i Natten i 2018

Arkivet var med til Stjerner i Natten med en indsamling i anledning af 10 års jubilæet for Tårnby egen kulturnat. Hvis du har lyst til at bidrage med en oplevelse, historie eller et foto, kan du sende det til arkivet.

Her er et lille samdrag, som lokalarkivaren oplevede den aften:
Selvom det var fredag aften og mange familier normalt sidder foran fjernsynet, så var der masser til Stjerner i Natten. Det var lidt af et tilløbsstykke. Selvfølgelig kommer der flere mennesker til udendørsarrangementer, når vejret er skønt. Der var rigtig mange, der var i den del af Naturpark Amager, som er ved Tårnby Naturskole. De mange folk var glade og i rigtig sommerstemning. Der var kåde teenagere, picnicspisende familier og ældre par, som alle hyggede sig. 

Gennem hele aftenen viser, leger og udøver institutioner og foreninger, hvad de kan, og hvem de er.
Og oplevelser er mangeartede - det er et rigt kultur- og naturmøde med fest, bål og sjove udfordringer:

  • kæl en mus
  • hold en slange
  • få et lift i en brandbil
  • prøv kartoffelvæddeløb
  • løb med et æg
  • smag en ret
  • bag et snobrød
  • vær med i et rollespil
  • og mange andre spændende ting.

Historier i Natten

Arkivet har samlet lidt historier ind på selve aftenen, men vi er meget interesseret i flere oplevelser og gerne fotografier fra de forskellige år Stjerner i Natten er blevet afholdt i. 

Ida og Natalie - to teenagere fra Tårnby Kommune - har høje forventninger. De skal hænge ud med andre på deres egen alder, men spiser medbragt pizza sammen med familien. De har været med før til Stjerner i Natten som besøgende. De synes, det er spændende at prøve forskellige ting. De har allerede prøvet et lift i brandbilen og at røre ved en slange - og de har kun været her i en lille time. Allerbedst bliver det efter klokken 20, når de små børn er taget hjem med deres familier.

En familie på fem her fra kommunen har også valgt at tage turen til Stjerner i Natten. Thomas fortæller, at hans kone Camilia og børnene Theiz, Oliver og Nikita er taget til Naturcenter Amager for anden gang. I år er maden hjemmelavet. Familien skal rundt til de forskellige steder for at prøve alt, hvad der bliver tilbudt. Planen er at være med fra start til slut. Thomas er selv spejderleder i FDF Korsvejen, han nyder naturen - og familien skal helt sikkert helt ud til der, hvor fårene holder til. Det plejer de altid, når de er på disse kanter.

Birthe og Bjørn er også spadseret til Naturpark Amager for at være til den store begivenhed. Parret fra Tårnby har været med i flere, men bliver nok ikke så længe som Birthe forklarer, da Bjørn er 80 år rækker kræfterne ikke til hele aftenen. De kommer for at høre, smage og prøve så mange ting som muligt. Parret nyder også al den optræden, der er midten ude i naturen.

 Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B7530

Stjerner i Natten afholdt for 10. gang fredag den 18. maj 2018. Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B7530