Skolepatrulje i Tårnby

Også i Tårnby kom der skolepatrulje. Ved du noget om skolepatruljen, så kontakt arkivet.

Pas på de små trafikanter

I takt med den øgede bilisme i 1950'erne blev flere forældre også bekymret over at sende deres mindre skolebørn ud i trafikken. I 1948 blev ideen med skolepatruljer taget med til Danmark af politikommissær Nielsen-Ourø fra USA. Her var det bilbyen Detroit, der havde indført skolepatruljer allerede i 1920.

Skolepatrulje på Pilegårdsskolen

Skolepatruljen på Pilegårdsskolen ses her med et hvidt bælte
ed skrårem. Senere blev udstyret afløst af en selvlysende vest
med refleks som et bælte og en skrårem. 
Årstallet kendes desværre ikke nøjagtigt, men det er fra ca.
1957-1959.
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B8887

Først i Danmark

Det var på Amager på den tidligere kaldet Sundpark Skole, nu kaldet Lergravsparkens Skole, at den første danske skolepatrulje var på gaden. Det var den 10. januar 1949.

Hvornår det blev indført i Tårnby Kommune vides ikke, men i 1956 blev der taget fotografier af skolepatruljen på Skottegårdsskolen. Fotografiet her er fra Pilegårdsskolen fra 1957 til 1959.

I 1966 fredag den 4. februar blev der skolepatruljefesten afholdt. Det var for alle Amagerskolernes skolepatruljemedlemmer - omtrent 150 personer. Festen foregik i aulaen på Dragør Skole, hvor der var uddeling af udmærkelsestegn til fem af eleverne. Tre af dem gik på Korsvejens Skole og to fra Store Magleby Skole. Der var musik og underholdning samt dans til King Bees Orkester. Amagerbanens busser sørgerde for transporten frem og tilbage. Jf. KT-Posten 10. februar 1966.

Hvis du kender nogen på billedet eller kender noget mere til skolepatruljernes historie i Tårnby, må du meget gerne kontakte arkivet. Husk du ikke skal skrive personfølsomme oplysninger i mailen.

Korsvejens Skoles Skolepatrulje

Korsvejens Skoles Skolepatrulje fotograferet 1966-1967.
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B6680

Siddende på forreste række - fra venstre:
Hanne, Lilian, Susanne, Lisbeth, ?, Mona, Susanne, Majbritt og Inger
2. række - fra venstre:
Jesper, Sillemis, Susanne, Helle, Helle, Pia og John
3. række - fra venstre: 
Niels, Per, Torkil, Kurt, Erik, Henning, ? og Per