Amager Travbane

Læs om Amager Travbane på Løjtegårdsvej. Her blev afholdt løb for heste, biler og motorcykler samt hunde.

Amager Travbane

Ideen om en travbane på Amager dukkede op efter l. Verdenskrig. Der blev stiftet en forening den 10. februar 1921, navnet blev "Foreningen til den almindelige Hesteavls Fremme". Det blev i 1932 ændret til Amager Travselskab. Foreningen fik snart tilsagn om totalisatorbevilling og den nødvendige kapital blev rejst, så man kunne købe en grund. Det blev til ca. 32 tønder land ved Løjtegårdsvej. Grunden tilhørte en af foreningens første bestyrelsesmedlemmer, proprieter N.C. Breit fra Løjtegard, der var meget hesteinteresset.

Landevindinger

Banens åbningsløb fandt sted den 13. august 1922. Amager Travbane blev lavet som en 1.200 meter bane, hvor der blev kørt venstre om. Det var i øvrigt den første travbane i Danmark, der indførte målfotografering. Det skete i 1940.

Reklame for Amager Speedway i program

Reklame for Amager Speedway i et travprogram.
 

Motorløb

I 1930erne kørtes mange motorcykelløb på travbanen, som havde elektrisk lys til aftenløb. Nordisk Motorcykle Forbund afviklede det nordiske banemesterskab i 1934 på Amager Travbane. Den 17. maj 1936 blev Elektolløbet afholdt på banen, og den 30. maj 1937 kørtes igen, hvorefter løbene blev lagt på andre baner på Sjælland.

I 1952 åbnedes Amager Speedway på inderkredsen af travbanen.

Se det på film

På Filmcentralen kan der ses to korte film:
Privat- eller amatøroptagelser fra Amager Travbane fra 1940erne
Amager Travbane formentlig fra 1921

Du kan også se en filmbid på danskkulturarv:
Elektrolløb fra den 17. maj 1936

 Svend Aage Sørensen modtager laurbærkransen for sit Nordiske mesterskab 1934 foran tribunen på Amager Travbane
Svend Aage Sørensen modtager laurbærkransen for sit Nordiske mesterskab 1934 foran tribunen på Amager Travbane. Foto: Wikipedia