Ungdomsklub på Vestamager

Da ungdomsklubben på Vestamager startede i 1960-1961 fik ungdommen meget positive ord med på vejen.

Klubliv

Ungdommen på Vestamager får skudsmålet: meget over middel

"Ungdomsklubben på Rhodesiavej blev en stor succes og samarbejdet med Kofoeds Skole var ideelt." Det skriver Amager Bladet den 5. maj 1961 i en avisartikel. Videre står der, at lederen af ungdomsklubben var overbetjent Frode Kløvested, som indtil da havde haft den daglige ledelse af Kastrup-Tårnby Ungdomsklub. I løbet af få dage var medlemslisten fuld med de 69 der var plads til. Med et afslag til 100 unge, der ikke blev medlemmer.

"Mødeprocenten var 42 pr. aften, siger Frode Kløvested - og jeg har aldrig mødt magen til interesse for ungdomsklubarbejdet hos et udsnit af ungdom nogen andre steder. Uden at forklejne den ungdom, jeg har mødt andre steder, føler jeg trant til at sig, at ungdommen på Vestamager adskiller sig en del fra så mange andre bydeles ungdom, ved på alle punkter at ligger over det, vi kalder middel."
Der var blandt andet mulighed for hobbyarbejde og frisørsalon.

"En helt ny ting blev prøvekørt på Vestamager med stort held. Overbibliotekar Thastum havde fremsat ideen om at oprette et stationært bibliotek i klubben med ca. 1.500 bind, og i samarbejde med Thorkild Feldvoss blev ideen realiseret. Hr. Thastum udvalgte selv de bedst egnede bøger, både skønlitteratur, ungdomsbøger og fagbøger, og af vore 69 medlemmer var 36 faste lånere, og de nåede hver at læse 4 bøger i løbet af de to måneder."

Amager Bladet, den 5. maj 1961.

Ungdomsklubben på Rhodesiavej i 1961

Fest i Kastrup-Tårnby Ungdomsklub - Vest. Bente, født Reinhardt Pedersen i 1946, danser med Stig til jukeboksen. Fotograferet i 1961.
Fotograf: Dan Reinhardt Pedersen. 
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B5410
 

Huset var ejet af Kofoed Skole, som lavede socialt arbejde i området. Omkring 1960 solgte de til kommunen, som brugte det til ungdomsklub.