Siersbøl - Kastrup Sølv

Læs om smykkefirmaet Siersbøl, hvis produktion engang lå på Løjtegårdsvej 107.

Siersbøl - Kastrup Sølv

En ganske ung guldsmed Herman Siersbøl grundlagde sin virksomhed den 16. april 1945. Han havde sparet 2.000 kr. op af sin lærlingeløn til startkapital. Målet var at skabe moderne smykke i god kvalitet til pris, enhver kunne betale.

Blandt andet brugtes maskiner til udstandsning af smykkerne. Virksomheden udviklede sig til en af de største guld- og sølvvarevirkesomheder i Skandinavien.
Smykker lavet af Siersbøl kan have et stempel KS, som står for Kastrup Sølv.

Løjtegårdsvej 107

Selve produktionen foregik fra 1960 på fra Løjtegårdsvej - dengang med nummer 101 - ifølge KTAS gamle telefonbøger. Opslag i BBR oplyser, at bygningen er fra 1963. Nu hører Tårnby Produktionsskole til i den tidligere fabrik. 

Før fabrikken flyttede til Tårnby, holdt Herman Siersbøls guld- og sølvvarefabrik til på Kongovej 22 i København S. Det var fra 1953 til 1959 jævnfør telefonbøgerne. Helt i starten var det i Viktoriagade 20 på Vesterbro, at fabrikken startede op fra 1949.

Der står en skulptur på grunden. Den blev givet til Siersbøl A/S af personalet i anledning af virksomhedens 25 års jubilæum. Da firmaet blev 50 år, var gaven en flagstang, som også stadig kan ses.

Herman Siersbøl

Han blev født den 24. januar 1924 i København. Han blev gift med Edith, som blev født den 5. marts 1926. Hermann Siersbøl omkom ved en tragisk ulykke i 1964. Med tiden blev virksomheden overtaget af hans fire børn. 

Armbånd fra Kastrup Sølv. Museum Vestfyn
Detaljer fra et søvlarmbånd, som nu er en museumsgenstand på Museum Vestfyn.
Foto: Museum Vestfyn