Glas i 2016

Lørdag den 19. november 2016 var hovedbiblioteket fyldt med glas. Her kunne du opleve både glasmarked og Kastrup Glasorkester.

En dag fyldt med glas ...

Glasmarked 

En af de faste begivenheder er det årlige glasmarked. Det er et samarbejde mellem Glashistorisk Selskab fra Holbæk og Tårnby Stads- og Lokalarkiv. Det første marked blev holdt i 2009 i anledning af 30 året for lukningen af Kastrup Glasværk. 

På glasmarkedet kunne du se og købe forskellige glas, kander og andet - eller du kunne få en historie om dit eget særlige glas fra glassamlere fra Glashistorisk Selskab fra Holbæk. Også i år planlægger arkivet at afholde et glasmarked.

 

Glasmarked 2016

 

Kastrup Glasorkester

Det ti mands store glasorkester spillede på de unikke glasintrumenter, som er fremstillet og betalt af glasarbejdere på Kastrup Glasværk. De er produceret i slutningen af 1930'erne og begyndelsen af 1940'erne - med undtagelse af trommen, som er fra midten af 1950'erne. Vi mener bestemt, at det er verdens ældste glasorkester. Der blev fremført de særlige melodier, som er skrevet til glasinstrumenternes fem naturtoner. Desuden fortalte orkesterlederen Gunner  Wentzel Olsen historien om orkestret og instrumenterne.  Han er i øvrigt søn af en af glasmagerne fra det første Kastrup Glasorkester.

Kastrup Glasorkester 2016

Kastrup Glasorkester anno 2016.
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv