Glasmarked 2017 - hvad skete der

På glasmarkedet kan du opleve lidt af hvert. I år var der besøg helt fra Lübeck og Nordjylland.

Et glasmarked på biblioteket

Hvert glasmarked byder på noget nyt, også 2017 bød på noget anderledes end de øvrige år.

Før glasloppemarkedet åbnede kl. 9, var der allerede en lille kø af opkøbere og entusiastiske samlere. De vil helst først til de sjældne glas. Gennem hele dagen var der en jævn strøm af besøgende, som kiggede på glas i de forskellige boder. En del havde også taget deres egne glas med for at få et navn, et årstal eller et glasværk knyttet til det. Et par forspørgsler var på glas produceret mellem 1850 og 1900 - et enkelt endog fra Kastrup Glasværk, hvor det var blevet solgt til en restaurant i Jylland.

Glas fra Kastrup Glasværk
 
Klukflasker
Nogle af de smukke glas, der blev solgt på glasmarkedet det år.
 

Besøg langvejsfra

I år havde glasmarkedet udenlandsk besøg - helt fra Lübeck. De to var på udkig efter klukflasker - særligt fra Kastrup Glasværk og Holmegaard Glasværk. I forvejen havde de over 100 klukflasker i deres samling. Det blev til et køb på fem flasker, hvoraf den ene godt nok var til en anden samler i Tyskland.

Glasinteresserede på Glasmarkedet
En anden samler kom fra Nordjylland og havde en særlig kærlighed til flødeflasker. I en af boderne skiftede samtlige 50 flødekander ejermand, og beriger nu en samler i det nordjyske.
 

Børnene

Imens de voksne kiggede på glas, kunne børnene farvelægge arkivets nye malebog med motiver fra Tårnby-frisen.

Tegning fra Arkivets malebog

 

Historien

Glasmarkedet bliver afholdt i et samarbejde mellem Glashistorisk Selskab Holbæk og Tårnby Stads- og Lokalarkiv. Første gang var i 2009, hvor anledningen var 30 året for lukningen af Kastrup Glasværk.

En helt anden historie fra 2015

Ved glasmarkedet i 2015 oplevede en af udstillerne at møde en dreng, som han havde reddet fra druknedøden i 1962. Læs mere om den spændende redningshistorie fra Kastrup Havn.