9. klasse: Synopsekursus

I samarbejde med Ungdomsskolen inviterer biblioteket alle 9. klasser indenfor til en dag med mulighed for at fordybe sig i prøveform B, som er den eksamensform, der bruges til dansk eksamen i 9. og 10. klasse.

I løbet af dagen får eleverne en introduktion til den forskellige faser i synopseskrivningen, herunder hvordan man udvælger et prøveoplæg, forholder sig kritisk til kilder, søger relevant litteratur og udarbejder en synops. 

Dagen sluttes af med en obligatorisk introduktion til NemID og digital post. 

Invitationer til synopsedagen udsendes af Ungdomsskolen.

 

Tips til det videre arbejde

 

Her er en række links til gode sider på nettet til dig, der skriver synopse. Nogle af dem skal du logge på for at kunne bruge, andre er frit tilgængelige. Hvis du skal logge på, skal du bruge dit bibliotekslogin fra din bopælskommune.

Bibliotek.dk

Bibliotek.dk er din adgang til alle offentlige bibliotekers materialer, her kan du især med fordel bestille avisartikler, som leveres direkte i din mailboks.
 
Faktalink indeholder artikler om historiske og aktuelle emner, såsom korstogene, indvandrerdebat, spiseforstyrrelser og klimaforandringer. Faktalink er velegnet, hvis du har brug for artikler til perspektivering.
 
Har du trukket kortfilm som oplæg eller har du selv valgt at ville arbejde med kortfilm indenfor dit tema, så er Filmcentralen et godt sted at starte. Her kræves ikke login.
 
Forfatterweb
Kan du ikke huske hvilke forfattere, der skrev i romantikken eller hvornår var det nu det moderne gennembrud var. Forfatterweb hjælper dig igennem spørgsmål om litterære perioder, genrer og forfatterskaber.