Højtlæsningskonkurrence i Kulturhuset Kastrup Bio
Højtlæsningskonkurrence i Kulturhuset Kastrup Bio

7. klasse: Oplæsningsdyst

31.05.22
Tårnby Kommunebiblioteker og skolekonsulenten inviterer hvert år alle kommunens 7. klasser til en dyst om oplæsning. Vinderen kan tage hele sin klasse med i Kastrup Bio.

Oplæsning er også for udskolingselever. Oplæsning kan give æstetiske læringsoplevelser for både oplæser og publikum, uanset alder. 
Forud for en god oplæsning går nemlig et danskfagligt arbejde med stemme, kropssprog, artikulation, intonation, tekstforståelse osv. 

Konkurrencen kickstartes  med en let og veloplagt introduktion til oplæsningens teknikker ved en professionel historiefortæller.  
Herefter har klasserne tre uger til at fordybe sig i tekstarbejdet og oplæsningens teknikker samt finde deres repræsentant til den store oplæsningsfinale.

Til finalen dyster klasserne mod hinanden i oplæsning af en selvvalgt tekst i cirka tre minutter. 
Oplæserne bliver bedømt ud fra kriterier såsom tekstforståelse, stemmebrug, udtale, tempo og kontakt med publikum. Dommerkomiteen består af den professionelle historiefortæller, skolekonsulenten og en bibliotekar. 
Både kickstarten og finalen afholdes i Kastrup Bio.

Konkurrencen afholdes i foråret. Skolekonsulenten kontakter de kommende 7. klasser hvert år før sommerferien med henblik på tilmelding og oplyser i den forbindelse om de konkrete datoer.