Mor og barn
Mor og barn

Aktiviteter til de 0-6 årige

01.04.20
Kniber det med at finde på gode, stimulerende aktiviteter til de yngste i familien?

Det kan være svært at finde på nye aktiviteter og lege, som også appellerer til familiens yngste. Her kommer syv forslag til, hvad I kan lave. Flere af aktiviteterne kan justeres i sværhedsgrad, så hele familien kan være med.

God fornøjelse!

Fra 0 år
"Kroppen på Toppen" er lavet til at sætte bevægelse i hverdagen. Her kan hele familien få inspiration til at få kroppen med i hverdagen. Både ved at få pulsen op, men også ved at komme heeeelt ned i gear.
Indenfor de enkelte rim, lege og aktiviteter kan sværhedsgraden varieres, så hele familien kan lege med og blive udfordret. Læs mere på Kroppenpaatoppen.dk

0-7 år
Sprogsporet er en fælles forskningsbaseret indsats, der er udarbejdet af danske folkebiblioteker. På siden er der fokus på at inspirere til sprogstimulering og udvikling af tidlige læsefærdigheder gennem leg, læsning, rim og remser. Siden bugner af forskellige forslag, og det er en god portal til at finde aktiviteter, der passer til det enkelte barns behov. Læs mere på Sprogsporet.dk

8 mdr - 1,5 år
Kolding kommune har udformet aktivitetskort, som er tilpasset den følelsesmæssige og sociale udvikling hos børn mellem ca. 8 mdr. og 1,5 år. Kortene indeholder aktiviteter, der er stimulerende for barnet, og som har fokus på at styrke relationen mellem barnet og de(n) voksne. Kortene er til fri download via Danmarks digitale læringsportal EMU.

1-3 år
De fleste børn er vilde med rim og remser, og det kan være lidt svært at freestyle dem. Forfatteren Lotte Salling, der står bag bl.a. bøgerne Krible krable rim for de små, Stjernestunder og Lyt til løven, har gjort en række rim med tilhørende fagter tilgængelige på sin hjemmeside. I kan finde links til de nævnte bøger, som kan lånes på eReolen.dk, nederst på siden her.

1-3 år
Aarhus musikskole har udviklet Sangskattekisten, hvor der gennem sang og musik gives en sprogstimulerende oplevelse. Sangene kan bruges som en afslappende musikalsk stund, eller til fællessang i familien. Der er i alt 10 velkendte sang, og de er tilgængelige til fri afbenyttelse på Aarhus musikskoles hjemmeside.

2-6 år
Hvert år deltager Tårnby Kommune i det landsdækkende event Små Synger Sammen, hvor daginstitutioner over hele landet inviteres til fællessang på biblioteket og synger de samme sange. Folkene bag Små Synger Sammen, har lavet appen Sangglad, som er fyldt med digital leg i musikkens tegn. Man starter med at synge solen op, og herefter kan man selv synge, afspille og komponere på livet løs. Find Sangglad til iPhone her og til Android-telefoner her.

2- 6 år
Er dine børn vilde med Dyr? Totte og Lotte? Eller Hr. Stroganoffs gakkede univers? På denne youtube-kanal fra Forlaget Carlsen findes der en række højtlæsninger af populære og sjove børnebøger. Der er rig mulighed for en fælles hyggestund, eller en tiltrængt time-out for barnet (og muligvis også de(n) voksne). Find youtube-kanalen her