Boganmeldelse: Skyggens Lærling - Gorlans Ruiner

17.11.22
Anmeldelse af John Flanagan "Skyggens lærling - Gorlans Ruiner" skrevet af Loke, erhvervspraktikant på Tårnby Hovedbibliotek i uge 46.

Vi følger Will, som fik afvist sin drøm på ridderskolen, fordi han var for tynd, og hvor hans barndoms fjende Horace kom ind. Også Alyss, som han er forelsket i, kom ind på hendes drømmested Diplomatskolen.

Will bliver i stedet tilbudt en plads som rangerlærling. Det skræmmer ham lidt først, men han ender med at acceptere tilbuddet. Pludselig bliver hans position sindssyg vigtig, da Morgarath ondskaben selv, sender wargaller et forhistorisk monster ud for at dræbe baronen og tilintetgøre kongeriget. På vejen skal Will samarbejde med hans barndomsfjende og redde hans lærer Halt.

"Skyggens lærling" er en fantasyserie med 15 bind hvor "Gorlans Ruiner" er den første. Serien foregår i en fantasyverden med vikinger, forhistoriske monstre og mange forskellige kongeriger med forskellige traditioner og levestil.

Bogen er 326 sider. Den er skrevet af den australske forfatter John Flanagan, som debuterede med bogen i 2004. Han har også skrevet én anden serie ”Våbenbrødre”.

"Gorlans Ruiner" er en rigtigt god start på en fantastisk serie. Den bygger et spændende univers op, som lægger op til mange fremtidige historier. Man bliver introduceret til rigtig mange fremtidige problemer samt mange ubesvarede spørgsmål, hvilke giver en god opbygning til den næste bog.

Bogen passer især godt til folk fra 11 til 16 og primært drenge. Jeg vil give bogen 7/10. Selve bogen er lavet til at sætte hele universet op samtidig er den spændende. Ikke en 8, 9 eller 10 ud af 10 fordi den stadig holder lidt tilbage for at sætte de andre bøger bedre op. Men stadig en rigtigt god bog.

 

Materialer