freakshow03
freakshow03

"Freakshow" af Nicole Boyle Rødtness

24.09.15
Børnebibliotekar Tine Lundsgaard anbefaler bogen Freakshow af Nicole Boyle Rødtnæs. Spændende læsning for de 11-14 årige

Af Tine Lundsgaard

Hvordan er det egentlig at være anderledes bare fordi man er ”normal”? Og hvad er normal?

Denne fantastiske bog har mange nuancer og jeg var meget fanget af den.

Vi følger Norm, som bor med sin freaky familie. Mor er bare overkrop og far stor som en kæmpe. Sammen har de startet deres cirkus freakshow, og køber en masse anderledes børn hjem, fra familier som nok havde ønsket sig et mere normalt barn. Men de elsker flerearmede unger, ulvedrenge, havfruepigen og Birk og mange flere.

Norm, er ret normal dreng og han er ikke showets stjerne, men drømmer i smug om at blive det. Han ordner en masse praktisk og inderst inde ville han meget hellere lave standup og optræde.

Hans søster Ariel har modsatte problem. Hun er showets stjerne, men vil meget hellere have ben at gå på så hun kan leve et mere normalt liv. Især efter hun møder Lukas, som giver hende meget meget kriller i maven end publikums jubel.

Familien støder dog ind i yderligere problemer, da de får besøg af en inspektør som ikke er så venlig, som den de plejer at have, og han starter ud med at give dem bøder. For at få tjent ind til bøden, bliver Norm sendt af sted til byen for at gøre ekstra reklame. Til hans store forbavselse, bliver han mødt af et konkurrerede freakshow!

Almindelige mennesker kan blive lavet til freaks, dog er der en betingelse at de arbejder for showet og bliver deres stjerne efter den gratis operation. Så kommer der højt tempo på, og Norm nye 8 armede bror kan man vist ikke helt stole på og hvorfor forsvinder Ariel. 

Super fed og velskrevet bog med mange dybder i. Selv om det er lidt ekstremt, er der følelser som ensomhed, familieforhold, selvværd, venskaber og længsler der fylder godt i bogens temaer.

Varm anbefaling herfra!

Ca. for 11-14 årige  

Materialer