husetdervågnede

"Huset der vågnede” af Martin Widmark

29.09.17
Børnebibliotekar Tine Lundsgaard anbefaler ”Huset der vågnede” af Martin Widmark

Vellykkede billedbøger kan noget helt særligt. Det smukke samspil mellem ord og billede giver mange dybder og et andet niveau i historien.  Billederne er i denne bog utroligt smukke og stemningsfulde.Da jeg fik bogen i hånden, kunne jeg med det samme mærke, at den kunne noget særligt, og jeg blev ikke skuffet.

Det er en sød historie om Hr. Larsson, en ældre ensom mand, som bor alene i sit hus efter hustruens død. Der er godt støvet til både i hans sind og i vindueskarmen. Selv hans kat er løbet hjemmefra.Han går rundt i husets rum, som er groet til, og mindes sin elskede hustru og sine børn, og rutinerne med at putte dem og mindes den hverdag de havde sammen.Pludselig banker det på hans dør. Først tror han, at han hører forkert, men den er god nok.

Der bliver vist ikke banket så tit på hos Hr.Larsson…

Det er en dreng der står udenfor døren, viser sig at være Hr. Larssons nabo. Drengen skal på ferie, og vil gerne have, at hans blomst får vand under rejsen. Blomsten er dækket af jord, og har ikke tittet frem endnu.Først bliver han irriteret, men drengen er hurtigt væk. Da knoppen på blomsten viser farve, kommer drengen tilbage efter sin ferie med dejlig brune kinder. Blomsten viser sig at være en smuk rød valmue. Netop den blomst som Hr Larssons afdøde hustru elskede og malede. Det vækker en masse smukke minder i den gamle mand og han åbner op.

Som tak for hjælpen inviterer nabodrengen Hr. Larssom til et glas vin i haven. Sammen går de gennem græsset og selv katten kommer tilbage og følger med.

En meget smuk fin bog, som er yderst velegnet til højtlæsning og rigtig god til en snak om ensomhed. Passer til den lidt større aldersgruppe, primært de 6-10-årige.

 

 

Materialer