Jeg tæller mine skridt
Jeg tæller mine skridt

Jeg tæller mine skridt

26.03.21
En fantastisk roman for store børn og unge, om Merle, hvis mor drikker, og om Merles jagt efter sin far, som hun aldrig har kendt.

Anne Sofie Hammer udgav i 2018 romanen ”Vi ses Pellerøv” som var helt fantastisk. Den omhandlede spillegæld og familierelationer. ”Jeg tæller mine skridt” er en lige så fantastisk fortælling, og utrolig spændende - også selvom det gør ondt undervejs, for Merle skal utroligt meget igennem.

Omdrejningspunktet bliver den dag, hvor Merles mor forsvinder. Det er for Merle ikke noget nyt, og hendes mor vender altid tilbage, men ikke denne gang. Merle begynder at blive bekymret, da moren ikke er dukket op næste dag, og sætter sin søgen i gang. Dette bliver det meste af historien, men samtidig får Merle den idé, at måske kan hendes far hjælpe. Problemet er at Merle kun kender hans fornavn og hvor han arbejder.

Vi følger Merle rundt i byen, hvor hun leder efter moderen på de steder hun plejer at være gået hen, blandt andet de forskellige værtshuse. Vi får også et indblik i, hvor pinligt Merle synes det hele er, og hun vil ikke rigtig fortælle dem hun møder på sin vej, hvad der egentlig er sket. Hendes søgen efter faderen bliver en stor opgave med mange udfordringer undervejs.

Anne Sofie Hammer har gjort det igen, og jeg var fuldstændigt opslugt af fortællingen. Hun formår at fortælle om tunge emner, uden at det bliver for voldsomt og trist, og samtidig gør hun det spændende til sidste side, for man får sympati for hovedpersonen, og vil gerne have det hele ender godt, så man må bare have det hele med.

Anne Sofie Hammer er med ”Jeg tæller mine skridt” shortlistet til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger. 

Anmeldt af Kenneth Larsen.

Materialer