Naturrygsække til udlån

Lån naturrygsække med hjem

18.05.24
På Tårnby Hovedbibliotek kan du reservere og låne vores nye naturrygsække, som gør det sjovt og lærerigt, for både børn og voksne, at udforske naturen.

Som en del af Tårnby Kommunebibliotekers arbejde med FN’s Verdensmål vil vi gerne gøre det lettere og sjovere at udforske den lokale natur med familien. Derfor har vi i samråd med Tårnby Naturskole samlet 8 rygsække med kvalitetsudstyr, inspiration og bøger til din næste udflugt. Fælles for rygsækkene, er, at der er aktiviteter og udstyr til både børn og voksne. 

I samarbejde med Tårnby Naturskole afholder vi forskellige arrangementer, der inspirerer til gode oplevelser i naturen. Se vores arrangementer her 

Projektet er støttet af Friluftsrådets udlodningsmidler til friluftsliv.

Naturrygsækkene - sådan låner du dem

Rygsækkene er inddelt i fire temaer: Fugle på Fælleden, Livet i vand, Krible-krable og Naturens Spisekammer.

Der er to rygsække under hvert tema, og de har det samme indhold. I hver rygsæk finder du inspirationshæfter med forslag til hyggelige aktiviteter og forslag til turdestinationer på Amager. Du finder også farvelægningsark med dyr, der passer til rygsækkens indhold, som børnene kan beholde og hænge på værelset efter jeres tur. 

Når naturrygsækkene er hjemme fra udlån står de i glasskabet på Tårnby Hovedbibliotek. Hvis du vil låne en rygsæk med hjem, henvender du dig bare til infopunktet og så låser de skabet op for dig. Herunder kan du læse mere om, hvad du finder I de forskellige rygsække. 

Fugle på fælleden

Gå på opdagelse med familien og lær at genkende fuglesang og flotte fjer. I rygsækken er der udstyr til at gå på fuglekigge-jagt. Rygsækken har både en professionel kikkert til voksne, en legekikkert til børn og fede fuglebøger, fuglebingo mm. 

Reserver og lån naturrygsækken her: 

Naturens spisekammer

Rygsækken er til dig, der gerne vil lære, hvad man kan plukke og samle i naturen på Amager og bruge i køkkenet. Der er udstyr til at sanke hele året rundt: kniv, saks, svampebørste, sankebøger og masser af inspiration til en dejlig tur. Vi opfordrer til kun at plukke og spise det, som man er helt sikker på, hvad er. 

Reserver og lån naturrygsækken her: 

Livet i vandet

I rygsækken er der alt det, familien skal bruge for at udforske de mange vandhuller på Amager. Fede bøger, fiskenet, en spand, sorteringsbakke og meget mere.   

Reserver og lån naturrygsækken her: 

Krible-krable

I rygsækken har vi samlet alt, hvad I behøver for at kunne lære vores krible-krable-dyr bedre at kende. I finder bl.a. både skeer til at grave i jorden med, lup-glas, hvor I kan kigge på de små dyr og en sorteringsbakke, som I kan bruge til at få overblik over det, I graver op eller finder under træstubbe.

Reserver og lån naturrygsækken her: