Mørke møder
Mørke møder

Lækre fyre og spøgelser

12.09.19
En fantastisk stemningsfuld bog om pludselig at skulle flytte væk fra alt det velkendte, imod sin vilje.

Af Tine Gitz Lundsgaard, Tårnby Kommunebiblioteker 

Det er egentlig ret pinligt. For Emmas mor og far er faldet for hinanden igen, i forbindelse med planlægningen af hendes konfirmation. Så nu skal de starte forfra i et gammel nedlagt drengehjem langt ude på bøhlandet, ovenikøbet uden wi-fi, og langt væk fra det trygge Rødovre og veninderne.

Der er mange følelser i spil, og det nye hus har en meget mærkelig stemning omkring sig. Nogle af de tidligere beboere fra drengehjemmet har ikke rigtig fundet ro efter døden, og Emma mærker tydeligt deres tilstedeværelse. Der er en stærk medrivende stemning gennem hele bogen, og man føler med Emma. Alle de omstillinger på en gang, falde til et nyt sted, mor og far nu som kærester igen, farvel til gamle venner, og det at skulle finde sin plads i et nyt hierarki i ny klasse.

Og selvfølgelig bliver Emma forelsket og fascineret af det lækre spøgelse og prøver at trevle hans sørgelige historie op og hjælpe ham videre. For hvad skete der egentlig dengang, det var drengehjem, og hvordan opstod branden, som ødelagde en del af kontoret? Langsomt kommer hun lidt ind under huden på sin nye sidekammerat i klassen, som måske ikke er så kikset, som hun først fik indtryk af. Og hun tror på Emmas oplevelser med spøgelset Finn. Emma kæmper ellers med at få omgivelserne til at tro på hendes oplevelser, og de fleste voksne benægter, så langt som de nu kan.

”Mørke møder” er en historie som både handler om forandringer, veninder, lækre fyre - og lækre genfærd - og bogen er meget fængslende. Karaktererne er meget autentiske. Stemningsmæssigt minder den både meget om forfatterens anden serie ”Mærkelige Mynthe” som hun vandt bogslugerprisen for i 2014, og som hun også var nomineret til Orlaprisen i 2015 for, og om ”Glasbørnene” af Kristina Ohlsson. Så kunne man lide dem, vil man sandsynligvis også falde for ”Mørke møder”. Jeg går fluks i gang med nr. 2, og sender en varm anbefaling videre. Bogen kan læses fra ca. 11 år og opefter.

 

Dansk
Materialer