Månedens børnebog: Mestertyven Vips af L.G. Jensen

26.08.16
Børnebibliotekar Tine Lundsgaard har læst bind 1 af Mestertyven Vips, der byder på spænding og uhygge. Læs hendes anbefaling her.

Fantastisk, hæsblæsende spændingsbog om den modige Vips. "Det forbandede totem" er titlen på første bind.

13 årige Karoline, bedre kendt som Vips, har altid været god til at stjæle. Så god at hun nærmest ikke tænker over det.
Vips har et andet særligt taltent. Hun kan nærmest flyve fra det ene sted til det andet, og hun nyder den berusende frihedsfornemmelse, når hun flyver over tagene i København.

Hun får pludselig brug for sit talent, da hun og hendes far bliver rodet ind i noget af en voldsom jagt. Hendes ellers ret distræte, kedelige far viser helt nye sider af sig selv. Han kan åbenbart andet end at passe sin antikvitetsbutik.
Alting forandres nemlig, da en sjælden, lille træfigur lander i deres lejlighed, og der er mange hænder, som er desperate efter at få fat i den.

Vips har hørt historier om, hvad der kan ske, hvis den lille træfigur får sine kræfter lukket ud og får magt over en. Hendes morfar har fortalt en uhyggelig historie om to piger, som forsvandt en vinter. Der blev søgt efter dem i fire dage. Da eftersøgningen til sidst blev indstillet, tager moderen endnu længere væk og finder pigerne i en grotte. Kun den ene er levende, og hun er blevet til noget af et uhyre og menneskeæder.
Vips er alene med sin far. Langsomt bliver der åbnet mere op for, hvad der er sket med Vips’s mor, som hun aldrig har truffet. Hun ved dog at hun er født i et fængsel.

Historien er fyldt med mysterier, og det er svært ikke at sluge den ene side efter den anden, da den også er utrolig fængslende skrevet.
Super spændende og uhyggelig bog, som samtidig handler om mange hverdagsting som familierelationer, venskaber, mod og modgang.

Egner sig bedst fra 11/12 år – både til selvlæsning og højtlæsning. Der er et bind mere, hvis man bliver hooked på den, ligesom jeg gjorde. Bind 2 hedder "MImers brønd".

Materialer