"Mira" af Sabine Lemire og Rasmus Breignhøi

Modtager af Pingprisen 2018 for bedste børne/ungdomstegneserie.

Mira
Mira-serien består indtil videre af to graphic novels: "Mira" og "Mira - #husbåd #far #kærlighed".
 

I det første bind møder vi Mira nytårsaften, hvor hun ligger og skriver nytårsfortsætter, mens hendes altid pinlige mor, som hun bor alene med, danser rundt med de andre voksne i stuen. Mira, som er i alderen mellem barn og teenager, har som primært mål at blive mere moden. Vejen dertil går ifølge hende selv gennem at: 

  1. få et sejere værelse (uden "pattede" ting såsom bamser)
  2. overtale sin mor til at få en Instagram-profil
  3. blive forelsket

At blive forelsket er dog ikke helt så nemt, som man skulle tro, og Mira glemmer hele tiden at koncentrere sig om at blive det..

Som om det ikke var slemt nok, forlader hendes bedste veninde hendes fødselsdag tidligt, fordi hun skal hen og snakke med den nye, smarte pige i klassen om at lave en kærlighedsklub, som Mira selvfølgelig ikke kan være en del af, når hun ikke interesserer sig for drenge – og hele tiden glemmer at gøre det…

Hvordan det går med Miras planer om at blive mere moden, kan I læse om i bogen. Og hvis I bliver lige så glade for den, som min 10-årige datter blev, så kan I fortsætte med 2´eren, hvor Mira bl.a. får kontakt til sin far, som hun ellers aldrig har mødt.

Mens vi venter på, at der forhåbentligt bliver skrevet flere bind i serien, kan vi selvfølgelig følge Mira på Instagram (ja, det lykkes hende at få en profil;) under navnet @mira_lemire

Serien egner sig til de 9-13-årige piger, der - ligesom hovedpersonen Mira - står i dilemmaet mellem at være barn og teenager, som mange tweenpiger vil kunne genkende. Reservér bøgerne nedenfor.

Dansk