Noget frygteligt er altid lige ved at ske
Noget frygteligt er altid lige ved at ske

Noget frygteligt er altid lige ved at ske

26.03.21
Veludført tegneserie om et vigtigt emne.
Grafisk roman – eller tegneserie, for der er ikke meget tekst udover tale- og tankeboblerne på de 132 veltegnede og enkle sider. Men emne og fortælling er seriøs nok til betegnelsen ”roman” – vi følger Michael fra han flytter hjemmefra og et stykke ind i hans ungdomsliv. Som mange unge er Michael usikker på sin egen identitet som mand og over for pigerne – især Lykke, som han længe er forelsket i, men som tilsyneladende ”kun” vil have Michael som ven.
 
Michael kan ellers så meget - er i gang med den uddannelse som tegner, som han altid har ønsket sig.
Vennerne er svære at spejle sig i. Venneflokke oplever han som hierarkier hvor alfahannerne dominerer nedad – og han regner sig selv for at høre til nederst. I løbet af den tid, bogen udspiller sig i, udvikler Michael en middelsvær depression men holder fast med det yderste af neglene.

Bogen henvender sig oplagt til unge på samme alderstrin som Michael – men også ældre voksne kan måske genkende sig selv i bogens godt skildrede personer, og de ikke altid lige lette ungdomsår. Skildringen af Michael er troværdig og loyal – og måske på grund af det tegnede format opleves den langt mindre tung end det ellers ret triste univers lægger op til.
I hvert fald læste jeg bogen i ét stræk, og vil gerne følge Michaels liv i kommende bind.
 
Lars Kramhøft er med ”Noget frygteligt er altid lige ved at ske” shortlistet til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.
 
Anmeldt af Jon Petersen.
Materialer