"Snitten og Kis" af Hella Joof

25.11.14
Børnebibliotekar Tine Lundsgaard anbefaler Hella Joofs nye børnebog

Af Tine Lundsgaard

Det var med spænding og store forventninger, at jeg tog Hella Joofs nye børnebog med hjem. Jeg læste den højt for min mindste pige, og vi blev fanget ind fra start. 

Snitten og Kis

Det er en fin og rørende højtlæsningsbog om kærligheden, om angsten for at miste og ikke være god nok.

Snitten. Ja Snitten er godt nok et lidt fjollet navn til et barn – men det glemmer man hurtigt. Snitten er blevet hentet på den anden side af jorden af Kis, som drømte om at blive mor til lige præcis ham. Det er efter min mening rigtig fint, at der ikke bliver gjort mere ud af det.

Og Snitten elsker sin mor, og derfor er det da naturligt, at man kan blive nervøs for at miste den vigtigste i sit liv - eller at skulle dele hende.
Telefonen ringer normalt ikke så ofte hjemme hos Snitten og Kis. Men det gør den en dag - og så får Snitten bange anelser.
En dag får de besøg af en stor, jysk mand, Madsen, som Kis krammer så længe, at hun får helt røde kinder. Og han spiser ovenikøbet resten af Snittens æggekage.

På sin egen vis får Snitten langsomt listet sig ind på Madsen, som viser sig at have en bondegård - og findes der noget bedre end dyr og ovenikøbet kattekillinger?
Måske er det ikke så farligt at dele den man elsker allermest med en anden.

Snitten og Kis er en velfortalt og varm historie, som bevægede mig dybt. Jeg glæder mig allerede til Hella Joof igen sætter sig ved tasterne.