sternberg1

”Som mugne småkager og sur eddike” og ”som plumrevand og slatten salat” af Julie Sternberg

06.01.16
Børnebibliotekar Tine Lundsgaard anbefaler bøgerne ”Som mugne småkager og sur eddike” og ”som plumrevand og slatten salat” af Julie Sternberg

Af Tine Gitz Lundsgaard

Super skøn serie for ca. 7-11 årig og nok primært piger.

Har selv læst den for mine piger på 7 og 9 år.

Der er en dejlig humor og skøn tråd i bogen, og den er rigtig rar at læse. Vi følger Ellinor og i 1’eren skal hun sige farvel til sin elskede barnepige gennem mange år. Alt gør ondt i hende og de mange gode minder de har haft sammen suser igennem hendes lille krop.

Hver gang hun hører musik, går i svømmehallen, m.m. Så minder det om alle de gode oplevelser de havde sammen.

Men måske er den nye babysitter o.k, og sød – bare på en anden måde. Sorgen går ikke væk, men hun vender sig til den, og nyder at have fået en ny ven.

Skøn bog om små menneskers store følelser og afsavn.

I anden bog er Ellinor blevet 9 år – og så er man, ifølge hendes mormor, gammel nok til at tage på sommerlejr. Hun havner på en øko-sommerlejr uden rigtig at kende nogen, og med billedet af hendes mor i hovedet. Moren var selv af sted da hun havde samme alder og synes det var så sjovt.

Men det er mærkelig helsemad, hårde fysiske udfordringer, og følelsen af at være udenfor og alene melder sig.

Langsomt bliver det lidt sjovt at være der. hun lærer Janne at kende som hun deler rum med, og hun er faktisk ret sød. Desuden er der dyr på sommerlejren, og hun bruger meget tid på geden som hun kalder for Cornelius. Og måske er man så heldig at ens største ønske – som er en hundehvalp – går i opfyldelse når man overlever en udfordrende og udviklende uge alene uden mor og far.

Super dejlig bog man flyver igennem og både mig og mine piger fik grinet og snakket om savn m.m.

Materialer