Billedbog om Tove Ditlevsen

Tove Ditlevsen for de mindste?

19.02.21
Vil en billedbog om Tove Ditlevsens liv fungere som hyggelæsning for de mindste? Ja, når det er Line Jensen der står bag tekst og illustrationer, så fungerer det faktisk enormt godt!

I bogen “Tove” får vi fortællingen om Toves ret barske barndom, hvor hun må leve med fattigdom og uforstående voksne. Tove har nemlig en særlig interesse for ord og lærer sig selv at læse inden hun begynder i skole, hvilket slet ikke er populært og hun bliver drillet fordi hun ikke er helt som de andre børn. Tove finder ud af, at hvis hun ikke siger så meget, så bliver hun ikke drillet – men samtidig myldrer det med digte og ideer i hendes tanker.

Vi følger Toves barndom og på fineste vis møder vi stykker af hendes tekster og det er her, bogen virkelig fungerer godt som oplæsning for de mindste børn. For ordene er venlige og smukke og som læser kan man mærke Toves glæde ved at skrive, trods de barske ting der banker på og er en del af livet - men håbet og drømmene fortsætter. Og det er dét håb, der fylder én, når man læser bogen og det kan mærkes, når bogen atter er lukket. Bogen kan læses højt fra ca. 4 år, men er lige så spændende for de lidt ældre.

På samme måde møder vi berømte mennesker i serien “Små mennesker – store drømme”. Hver bog handler om et menneske, som er kendt for noget særligt. Her møder vi bl.a. Rosa Parks, Stephen Hawking, Astrid Lindgren og Muhammad Ali men der kommer løbende flere personer til. Indtil videre er der 15 bøger i serien. Bøgerne kan læses højt fra ca. 4 år men det er spændende læsning for alle aldre.

Materialer