Nu finder du magasiner på eReolen Global

09.02.21
RB Digital flytter og du skal naturligvis flytte med. Brug hjemmesiden www.ereolenglobal.dk eller appen Libby

Platformen RB Digital, der hidtil har været de danske biblioteksbrugeres primære indgang til digitale magasiner, fusionerede den 1. januar 2021 med den amerikanske biblioteksdatabase Overdrive, og i den forbindelse har magasinerne fået ny placering. Fremover vil brugerne skulle bruge hjemmesiden www.ereolenglobal.dk eller appen Libby, hvis de vil læse de digitale magasiner.

Fordele ved den nye platform

Mange brugere vil formentlig allerede kende eReolen Global og Libby, da det også er her, man låner de engelske ebøger og lydbøger fra eReolen, og med tilføjelsen af magasiner bliver det altså nu endnu nemmere for brugerne at finde bibliotekets digitale tilbud. 

Med overgangen til eReolen Global bliver magasinerne en del af bibliotekets single-sign-on. Det betyder, at man ikke længere skal oprette eget login for at læse magasiner. Brugerne skal blot benytte deres almindelige bibliotekslogin. Når brugeren er logget ind på eReolenglobal.dk, vil brugeren kunne skifte/vælge imellem materialer som ebøger, lydbøger, materialer til børn/unge og nu altså også magasiner. Vær opmærksom på, at alle ebøger og lydbøger er på engelsk. Magasinerne er primært på engelsk, men der findes også enkelte magasiner på dansk og tysk. Af danske magasiner finder I bl.a.:
•    Antik & Auktion Denmark
•    ISABELLAS
•    Vi Unge
•    Spis Bedre
•    Psykologi
•    IN

Magasindatabasen på eReolen Global vil dække magasiner, der er op til 3 år gamle. 

Læs her hvordan, du bruger læser magasiner på Ereolen Global.

Tidligere brugere af de to tjenester

For de brugere, der i forvejen bruger eReolen Global / Libby til at låne engelske ebøger og lydbøger, betyder tilføjelsen af magasinerne ingen ændringer. Magasinerne tæller ikke med i lånekvoten, og ligegyldigt hvor mange magasiner brugeren låner, er det stadig muligt at låne to bøger ad gangen ud over magasinerne. OBS! Der arbejdes i øjeblikket på at gøre dette endnu tydeligere for brugerne i forbindelse med lån. 

Har man tidligere brugt RB Digital, skal man vænne sig til, at man ikke længere opbygger en historik på samme måde som tidligere. De lånte magasiner på eReolen Global / Libby bliver nemlig automatisk afleveret igen efter 21 dage, hvorefter de forsvinder fra brugerens oversigt. Har man brug for at vende tilbage til et magasin, er det derfor nødvendigt at sætte det på huskelisten og genlåne det. Ved overgangen til eReolen Global / Libby mister brugerne desuden deres lånehistorik fra RB Digital. 

Oprindeligt skrevet af Nanna, eReolen.