Den kriblende have

17.02.21
Vilde haver, insekthoteller og biodiversitet er for alvor ved at rykke ind i danskernes bevidsthed og villahaver.

Som snarlig haveejer er der pludselig opstået et behov for at vide noget om, hvordan jeg gør min kommende have insekt-venlig. 
"Den kriblende have” af Dave Goulson er en virkelig interesant indgang til, hvorfor det er vigtigt, at haveejere også gør noget for at hjælpe de små insekter på vej. 

Dave Goulson er en af Storbritaniens førende forskere indenfor humlebier og insekter og deler begejstret ud af sin viden på en måde, så alle kan læse med og det er svært ikke at lade sig rive med over forfatterens egen begejstring, for alt hvad der kribler. Pludselig ser man ørentvister og andre små insekter, der ellers normalt bare giver kuldegysninger, i et helt andet lys og man får lyst til at gøre forholdene i verden bedre for dem. 

Hvis man forventer en bog med flotte close-up billeder af den kriblende have, så bliver man skuffet. Bog skal læses som en fortælling, hvor forfatteren deler ud af sin viden blandet med personlige oplevelser i den kriblende have.
Når man lukker sidste side i bogen, er man ikke i tvivl om, at vi alle kan gøre noget for at sikre de små arters overlevelser.

Nedenfor kan du finde et bredt udvalg af “vilde” havebøger, men du kan også se eller gense DR serien "Giv os naturen tilbage".

 

Materialer