Tårnbys faglitterære læsefælleskab: Myrer

01.01.22
Læs med og bliv klogere - hver måned! Tag en tænkepause med os, når vi begynder året i det ganske små, nemlig om myren

Vi indleder det nye år med at blive klogere på os selv, og hvis du vil være med, så er der stadig plads i Tårnbys faglitterære læsefællesskab: I januar måned læser vi den nok morsomste af alle de hidtidige Tænkepauser, som vi har læst, hvilket måske vil undre, når vi afslører emnet? Den handler nemlig om myrer. Ja, disse bittesmå men til gengæld talrige væsener som på mange måder, det finder man ud af, når man læser om den, slår os mennesker med flere længder og på snart sagt alle fronter.

Først som sidst er det tænkepause-forfatter og myrer-forsker ved Aarhus Universitet Hans Joachim Offenbergs ærinde at begejstre os med en masse fakta om hvordan myrerne bor, arbejder, lever, hærger, bedrager, bygger, bekæmper sygdomme og holder husdyr - blandt meget andet. Herefter er der ikke langt til den næste erkendelse: "at vi mennesker ikke er helt så unikke, som vi måske tror"...faktisk ligner vi må mange områder myrerne. Dét er sjovt, og morsomt beskrevet...og faktisk også lidt skræmmende.

Vil du læse videre?
Find både tænkepauser og flere bøger om vores forunderlige natur på biblioteket eller online på eReolen.dk Det kræver ingen tilmelding at deltage i Tårnbys faglitterære læsefællesskab, og du kan læse med efter behov, lyst og tid fra måned til måned. Du kan følge med i månedens emne og bøger via bibliotekets nyhedsbrev og på Tårnby Kommunebibliotekers hjemmeside taarnbybib.dk/fagbog

God læselyst fra de myreflittige

I vores faglitterære læsefællesskab tager vi hver måned fat på et nyt emne. Tænkepause-bogen fra Aarhus Universitetsforlag danner udgangspunkt for vores læsning, og hvis du har lyst til at læse mere eller til at læse om andre aspekter af emnet, plukker du efter behov og lyst fra titellisten nedenfor.

Det kræver ingen tilmelding at læse med, og du deltager efter behov, lyst og tid fra måned til måned. Du kan følge med i månedens emne og bøger via bibliotekets nyhedsbrev, her på hjemmesiden eller på biblioteket, hvor vi hver måned præsenterer emne og titel.
 

Dansk
Materialer